Πώς θα φτιάξετε μόνοι σας φανταστικό και πάνω απ’ολα υγιεινό σπιτικό Ζαμπόν γαλαπούλας! Ιδανικό για παιδάκια αλλά και για εμάς τους μεγαλύτερους που μας αρέσουν οι σπιτικές γεύσεις!
Η συνταγή είναι από την ομάδα στο Facebook “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”, και το μέλος “Marina Markou”.
Συνταγή για ζαμπόν από γαλοπούλα:
Υλικά:
800γρ.φιλέτο γαλοπούλα κιμά
50γρ.πράσινες ελιές
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2κ.γ σκόρδο σε σκόνη
1κ.γ. αποξηραμένο κρεμμύδι
1 κ.γ γλυκιά πάπρικα
1κ.γ αλάτι (αν το κάνετε για εσάς και όχι για παιδάκια μόνο βάλτε παραπάνω αλάτι και ένα κ.γ άσπρο πιπέρι) και ενα αυγό.
Δείτε ακομα: Αφράτα ζαμπονοκασεροπιτάκια !
Βάζουμε σε ένα μπώλ τον κιμά γαλοπούλας. Κόβουμε την πιπεριά σε μικρά κυβάκια (εάν θέλετε ξεφλουδίστε πρώτα και βάλτε το εσωτερικό) κόβουμε επίσης μικρά κυβάκια και τις ελιές. Βάζουμε μέσα στο μπωλ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Στο τέλος βάζουμε και δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ζυμώνουμε και πάλι καλά.
Απλώνουμε διπλές μεμβράνες και βάζουμε τη γέμιση και του δίνουμε σχήμα όπως το βλέπετε στις φωτογραφίες παρακάτω. Το τυλίγουμε σε ρόλο να είναι σφιχτό και δένουμε τα πλαϊνά καλά. Τη διαδικασία με τη μεμβράνη την κάνουμε άλλες δύο φορές για να μην μπει νερό κατά τη βράση.
Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και μετά το χαμηλώνουμε γιατί δεν πρέπει να κοχλάζει (πχ στο 5 ). Μετά βάζουμε το ρολό στο ζεστό νερό και βάζουμε από πάνω ένα πιάτο και ένα βάρος (πχ ένα γουδί από πετρα) και αφήνουμε να βράσει για δυόμιση ώρες προσέχοντας να το καλύπτει το νερό (όποτε χρειαστεί προσθέτουμε νερό)
Δείτε ακόμα: Πατάτες γεμιστές με ζαμπόν και τυρί εύκολες και νόστιμες!!
Μετά τις δυόμιση ώρες το βγάζουμε από το νερό, το αφήνουμε να κρυώσει, βγάζουμε τη μεμβράνη, το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας, το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
Παρόλο που η μεμβράνη είναι ασφαλής όσοι δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν μπορούν να πάρουν έντερα από τον κρεοπωλείο και να το φτιάξουν με την ίδια διαδικασία.
Πηγή: toftiaxa