Ψαρονέφρι με πικάντικη σάλτσα και αρωματική πατατοσαλάτα με μαϊντανό και τουρσί. Μία εύκολη συνταγή για ψαρονέφρι ζουμερό με σκόρδο και δενδρολίβανο. Ένα φαγητό ιδανικό για το Κυριακάτικο ή το επίσημο τραπέζι. Είναι πεντανόστιμο και απολαυστικό.
Εκτέλεση
(Για 2 άτομα)
Κόβουμε τα φιλέτα στα δύο κατά μήκος προσέχοντας να έχουν το ίδιο πάχος ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα
Αλατοπιπερώνουμε και αλείφουμε με το ελαιόλαδο.
Βάζουμε να κάψει ένα ευρύχωρο τηγάνι με βαρύ πάτο. Προσθέτουμε τα φιλέτα και τα σοτάρουμε γυρίζοντας τα ώστε να θωρακιστούν από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το μπαλσάμικο, τα σκόρδα και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Όταν σωθούν τα υγρά ρίχνουμε στο τηγάνι το ζωμό, τα κλωνάρια δεντρολίβανο και τη μουστάρδα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 3 (από το 9 δηλ στο 1/3) σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοψηθεί για 25-20 λεπτά (προσέχουμε ενδιάμεσα μη σωθούν τα υγρά και μας κολλήσει το φαγητό)
Εν τω μεταξύ έχουμε καθαρίσει και βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε αρκετό αλατισμένο νερό. Θα χρειαστούν επίσης 15-20 λεπτά.
Μέχρι να ετοιμαστούν ετοιμάζουμε το αρωματικό ντρεσιγκ για τις πατάτες.
Αφού ψιλοκόψουμε τα αρωματικά τα βάζουμε σε ευρύχωρο μπολ (υπολογίστε ότι θα προσθέστε και τις πατάτες ύστερα)
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε.
Μόλις βράσουν οι πατάτες (δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι ή πιρούνι αν μαλάκωσαν μέχρι το κέντρο) τις σουρώνουμε και τις προσθέτουμε στο μπολ με τα αρωματικά.
Εν τω μεταξύ πρέπει να έχει ετοιμαστεί και το κρέας. Εφόσον η περισσότερη σάλτσα έχει εξατμιστεί, σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να πάρει μια δυο βράσεις, χωρίς καπάκι πλέον μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να δέσει όλη η σάλτσα.
Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι από την σελίδα στο facebook Mediterranean Cook