Ψαρονέφρι με μανιτάρια και κρεμά γάλακτος μια πολύ εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή, ιδανική για κάθε περίσταση και ειδικότερα για τις μέρες που δεν μπορούμε να αφιερώσουμε πολύ χρόνο στην προετοιμασία του φαγητού μας, θα μας λύσει τα χεριά. Σε λιγότερο από μισή ώρα θα έχουμε έτοιμο ένα υπέροχο πιάτο για να απολαύσουμε. Πρέπει μόνο να προσέξουμε να μη μας στεγνώσει το κρέας, έτσι θα έχουμε ένα πεντανόστιμο και μαλακό ψαρονέφρι που σε συνδυασμό με τα μανιτάρια και την κρεμά γάλακτος θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό.
Εκτέλεση
Κόβουμε το ψαρονέφρι μας σε φετούλες. Και αφαιρούμε το λίπος αν έχει, μπαχαρόνουμε με κόκκινο πιπέρι ρίγανη και αλάτι. Στο τηγάνι μας λιώνουμε το βούτυρο με το λάδι σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ψαρονέφρι και το τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα, χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια. Σοτάρουμε λίγο και με το ψαρονέφρι, ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος
και αφήνουμε να πήξει. Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου ή βραστές ή και με ρύζι αν θέλετε. Στο τέλος ρίχνουμε ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι της Panagiota Kiriakou
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα