Close
Σιροπιαστά μπακλαβαδάκια απο τη Γκολφώ Νικολού

Μπακλαβαδάκια απο τη Γκολφώ Νικολού με φιστικιά Αιγίνης .Σιροπιαστά που λιώνουν στο στόμα.

Εκτέλεση

Όλα τα υλικά για το σιρόπι τα βράζουμε λίγο μέχρι να δέσει περίπου 10 λεπτά

Βουτυρώνουμε ένα μεσαίο λεπτό ταψάκι .
Βάζουμε το ταψί πάνω στα φύλλα και τα κόβουμε στο μέγεθος του ταψιού ακριβώς.
Στρώνουμε 3 φύλλα ρίχνουμε λίγο φιστίκι μετά καλύπτουμε με τα κομμάτια φύλλου που δεν είναι στρογγυλά ξανά φιστικί ξανά φύλλα εναλλάξ και στο τέλος 5 φύλλα από τα στρογγυλά .
Λιώνουμε το βούτυρο και μόλις χλιαρινει το ρίχνουμε στον μπακλαβά που πρώτα έχουμε χαράξει σε μικρά κομμάτια.
Το κουνάμε να πάει παντού το βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μίση ώρα και μετά δυναμώνουμε στους 190 βαθμούς προς το κάτω μέρος του φούρνου να πατώσει το γλυκό.
Μόλις πάρει το επιθυμητό χρώμα βγάζουμε το ταψί έξω και ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στον καυτό μπακλαβά θα το ακούτε που τσιτσιρίζει.

Σιροπιαστά μπακλαβαδάκια απο τη Γκολφώ Νικολού

Η συνταγη ειναι της ΓΚΟΛΦΩ ΝΙΚΟΛΟΥ