Μπακλαβαδάκια απο τη Γκολφώ Νικολού με φιστικιά Αιγίνης .Σιροπιαστά που λιώνουν στο στόμα.
- φυλλο κρουστας 500 γραμ βυρητού
- φυστίκι Αιγίνης 300 γραμ. αλεσμένο
- φρυγανιά 2 κουταλιές τριμμένη
- βουτυρο 250 γραμ.
- κανελά 1 κουτάλια
- γαρίφαλο Μισό κουταλάκι κοφτό
Υλικά
Εκτέλεση
Όλα τα υλικά για το σιρόπι τα βράζουμε λίγο μέχρι να δέσει περίπου 10 λεπτά
Βουτυρώνουμε ένα μεσαίο λεπτό ταψάκι .
Βάζουμε το ταψί πάνω στα φύλλα και τα κόβουμε στο μέγεθος του ταψιού ακριβώς.
Στρώνουμε 3 φύλλα ρίχνουμε λίγο φιστίκι μετά καλύπτουμε με τα κομμάτια φύλλου που δεν είναι στρογγυλά ξανά φιστικί ξανά φύλλα εναλλάξ και στο τέλος 5 φύλλα από τα στρογγυλά .
Λιώνουμε το βούτυρο και μόλις χλιαρινει το ρίχνουμε στον μπακλαβά που πρώτα έχουμε χαράξει σε μικρά κομμάτια.
Το κουνάμε να πάει παντού το βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μίση ώρα και μετά δυναμώνουμε στους 190 βαθμούς προς το κάτω μέρος του φούρνου να πατώσει το γλυκό.
Μόλις πάρει το επιθυμητό χρώμα βγάζουμε το ταψί έξω και ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στον καυτό μπακλαβά θα το ακούτε που τσιτσιρίζει.
Η συνταγη ειναι της ΓΚΟΛΦΩ ΝΙΚΟΛΟΥ
Ειδήσεις σήμερα
- Δήμητρα Αλεξανδράκη : Δύσκολες ώρες για το γνωστό μοντέλο – Μπήκα να σας χαιρετήσω γιατί μπορεί και να μη σας ξαναδώ
- Ανακαλούνται γαριδάκια – Μεγάλος κίνδυνος για την υγεία
- Σχολεία : Τι θα ισχύει με τις απουσίες λόγω γρίπης
- Αλέξης Κούγιας : Η Εύη Βατίδου τον επισκέφθηκε πρώτη φορά στα δικαστήρια για να τον δει – Η Συγκινητική ομιλία του μετά (βίντεο)
- Ζύμη για πίτσα ιταλική