Καρυδορολάκια ( ινδική καρύδα) Εύκολα και πεντανόστιμα! Είναι σκέτη απόλαυση!! Με λίγα υλικά και εύκολα στην εκτέλεση έχετε το πιο λαχταριστό γλυκό για όλες εκείνες τις ώρες που σας πιάνουν οι υπογλυκαιμίες! Ιδανικά και για κέρασμα!
- ζαχαρούχο γάλα Ένα και μισό κουτί
- καρύδα 400 γρ τριμμένη
- βουτυρο 100 γρ
- φυλλο κρουστας 8
Υλικά
Εκτέλεση
Ανακάτεψα το γάλα και την καρύδα μέχρι να
γίνει μια ζύμη ,όχι σφιχτή
Βουτύρωσα ένα φύλλο,το δίπλωσα στη μέση και ,έβαλα γέμιση κατά μήκος ,συνέχισα την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα
Τέλος έκοψα σε μικρά κομμάτια 5-6 σε κάθε φύλλο,ανάλογα πως τα θέλουμε
Βγήκαν γύρω στα 50.
Τα έβαλα σε βουτυρωμένο ταψί( 30 χ 38)
Τα βουτύρωσα από πάνω και τα έβαλα στο ψυγείο για μια ώρα. Μέτα τα έψησα στους 200 στις αντιστάσεις για περίπου μίση ώρα.
Τέλος,έριξα το κρύο σιρόπι.
Τα δοκίμασα καυτά. Ήταν όνειρο.
Για το σιρόπι
Το έβρασα για 5 λεπτά
Εσείς μπορείτε να βάλετε δυο ζαχαρούχα με επιπλέον καρύδα ,για να αξιοποιήσετε και τα τα 4 φύλλα που περισσεύουν
Αν θέλετε, προσθέτετε και σταγόνες κουβερτούρας.
Η συνταγή είναι της F for Food
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή