Σιροπιαστό σοκολατένιο γλυκό ταψιού πολύ νόστιμο και εύκολο στην εκτέλεση! Με φρέσκο γάλα και κακάο είναι το ιδανικό γλυκό για κέρασμα αλλά και για τις γιορτές των Χριστουγέννων, αφού είναι το απόλυτο χριστουγεννιάτικο γλυκάκι!
- αυγα 5
- ζαχαρη 100 γραμμάρια
- γάλα 200 ml φρέσκο
- σπορέλαιο 200 ml
- κακαο 60 γραμμάρια
- βανίλια 1
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 2 κούπες
Υλικά
- γάλα εβαπορέ 3 ποτηριά του νερού αραιωμένο
- ζαχαρη 4 κουταλιές της σούπας
- άνθος αραβοσίτου 2 φακελάκια σκόνη σοκολάτας
- ινδοκαρυδο
Για την κρεμά επικάλυψης
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν. Ρίχνουμε το γάλα το σπορέλαιο και χτυπάμε για 1 λεπτό. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι,το κακάο και τη βανίλια κοσκινισμένα. Τοποθετούμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί(30 εκ)και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμενο φούρνο στη μεσαία σχάρα στις αντιστάσεις για 45 λεπτά ανάλογα φυσικά και τον φούρνο.
Για το σιρόπι:
Βράζουμε 2 ποτηριά του νερού νερό με 2 ποτηριά του νερού ζάχαρη, για 3 λεπτά. Σιροπιάζουμε καυτό γλυκό, καυτό σιρόπι.
Για την κρεμά επικάλυψης:
Βάζουμε 3 ποτηριά του νερού αραιωμένο εβαπορέ με 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη να ζεσταθεί. Λιώνουμε στο μπολ σκόνη σοκολάτας άνθος αραβοσίτου 2 φακελάκια (υπάρχει σε όλα τα σούπερ μαρκετ)με λίγο από το γάλα και το ρίχνουμε στο ζεστό γάλα ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και την ρίχνουμε πάνω στο κρύο σιροπιαστό γλυκό μας. Πάνω τοποθετούμε εάν θέλουμε καρύδα,η τριμμένη σοκολάτα!
Η συνταγή είναι της Tzeni Tsanaktsidou