Υπέροχα σοκολατάκια με καρύδα και επικάλυψη σοκολάτας σε υπέροχα σχήματα για μικρούς και μεγάλους. Μία πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για σοκολατάκια που θα γίνουν ανάρπαστα. Μπορείτε να τα προσφέρετε σε γιορτές και γενέθλια.
- ζαχαρη 2 κούπες του τσαγιού
- νερό 2 κούπες του τσαγιού
- καρύδα 3 κούπες του τσαγιού
- βανίλια 2
- κακαο 3 κ.σ.
- κουβερτουρα 1
- φρυγανιά 1 κούπα
- κονιάκ μισό ποτηράκι του κρασιού
Υλικά
- κουβερτουρα
Για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, την καρύδα, τις βανίλιες, και το κακάο και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα, την φρυγανιά και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει μετά πλάθουμε τα σοκολατάκια και τέλος τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα.
Η συνταγή είναι της Ρουλα Λυρου