Υλικά
- 3/4 κουπας αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει μόνο του.
- 1 κουπα σιμιγδάλι ψιλό
- 3/4 κουπας. ζάχαρη
- 4 αυγά μεγάλα
- 1/2 κούπα αραβοσιτέλαιο
- 2 κ.σ. κακάο
- 1 πρέζα αλάτι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 1 ποτήρι νερό
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 κουταλιά κακάο
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
- 2 σοκολάτες γάλακτος
- 1 φλυτζανάκι του καφέ φρέσκο γάλα
- 1 φλυτζανάκι αμύγδαλα κοπανισμένα και καβουρδισμενα
Δείτε ακομα:Πανεύκολη Σοκολατόπιτα όνειρο!!!
Εκτέλεση
Χτυπάμε πολύ καλά τη ζάχαρη με τα αυγά το λάδι μέχρι να ασπρίσουν και να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε κοσκινισμένα αλεύρι, το σιμιγδάλι κακάο και αλάτι και χτυπάμε λίγο ακόμα μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνουμε το μείγμα μας σ’ ένα ταψάκι 15χ15 με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180C. Για 30′ το περίπου το αφήνουμε να κρυώσει και του βγάζουμε την λαδόκολλα και το βάζουμε στο ταψάκι πάλι και ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά στη κατσαρολίτσα και τα αφήνουμε να βράσουν για 5′.
Δείτε ακόμα:Αυτή είναι η καλύτερη σοκολατόπιτα που υπάρχει !!!
Το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το γλάσο. Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, το κατεβάζουμε από την φωτιά και το ρίχνουμε την σοκολάτα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Στο τέλος ρίχνουμε τα αμύγδαλα. Τώρα ρίχνουμε το σιρόπι στο γλυκό και περιχύνουμε με το γλάσο.
Ειδήσεις σήμερα
- Έπεσε ασανσέρ στο νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας
- Άγιος Έρωτας: Αυτό το παιδί θα είναι η καταστροφή μας – Ο Παύλος προσπαθεί να πείσει την Χριστίνα να μην το κρατήσει
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές