Αφράτη και ζουμερή σοκολατόπιτα ταψιού, σιροπιαστή με γλάσο σοκολάτας. Μία πολύ νόστιμη σοκολατόπιτα που μπορούμε να φτιάξουμε σε γιορτές, σε επίσημα τραπέζια, για τις καθημερινές λιγούρες και όποτε άλλοτε θέλετε! Είναι το απόλυτο σοκολατένιο γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, καλεσμένοι και οικογένεια. Δοκιμάστε την και πείτε μας τη γνώμη σας.
- βουτυρο 250γρ
- ζαχαρη 350γρ
- αυγα 5
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 250γρ
- μπέικιν πάουντερ 2 κγ
- κακαο 100γρ σκόνη άγλυκο
- κονιάκ 3 κσ
- νερό 200ml
Υλικά
- κουβερτουρα 250γρ
- κρεμα γαλακτος 250γρ
Για το γλάσο
Εκτελεση για σοκολατόπιτα σιροπιαστή :
Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι. Σε κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και μόλις πάρει βράση, βράζουμε για 3 λεπτά και αποσύρουμε. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά να αφρατεψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Μόλις ενωθούν καλά προσθέτουμε το κακάο, το μπεικιν και μετά το αλεύρι σταδιακά. Μόλις ενωθούν καλά προσθέτουμε το νερό και το κονιάκ. Χτυπάμε να ενωθούν καλά. Αδειάζουμε το μείγμα μας σε καλά βουτυρωμένο μεσαίο πυρέξ ή ταψάκι 32×22. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Δοκιμάζουμε το γλυκό μας στη μέση αν είναι έτοιμο. Ο χρόνος διαφέρει από κουζίνα σε κουζίνα.
Δείτε ακόμη Κέικ σοκολάτα με ζαχαρούχο γάλα που δεν τρίβεται, χωρίς μίξερ
Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, περίπου 10 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια 12 και περιχύνουμε με το σιρόπι. Αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλασο. Σπάμε τη κουβερτούρα σε μπολ σε κομματάκια. Σε μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσουν να φαίνονται οι πρώτες φυσαλίδες. Αποσύρουμε και περιχύνουμε τη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Αφού έχει τραβήξει το γλυκό μας το σιρόπι περιχύνουμε με το γλάσο.
Σερβίρουμε με παγωτό!!!
Θεϊκή!!! Απολαυστική!!!
Καλή επιτυχία!!!
Η συνταγή είναι της Elena Psillia