Σπετζοφάι με πιπεριές λουκάνικο και χυλοπιτάκι στο φούρνο. Γίνεται εύκολα. Ένα πιάτο της τελευταίας στιγμής που ξετρελαίνει με τη γεύση του! Πλημμυρίζει το σπίτι μυρωδιές! Δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή και θα γίνει η αγαπημένη σας!
- λουκάνικο 4 χωριάτικα
- πιπεριά Φλωρίνης 1
- πιπεριά 1 πράσινη
- πιπεριά 1 κίτρινη
- κρεμμυδι 1 ξερό
- σκορδο 1 σκελίδα
- μπαχάρι 4 χαντρουλες
- πάπρικα 1 κ.γ γλυκιά
- κρασι 1/2 ποτηράκι του κρασιού
- ελαιολαδο 1/4 φλ.
- ντοματα 3 τριμμένες στον τρίφτη
- χυλοπιτες 1/2 κιλό μικρό
- αλατι
- πιπέρι
- νερό 1 λίτρο περίπου βραστό
Υλικά
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρω αρχικά με το λαδάκι μου τα λουκάνικα αφού τα έχω κόψει ροδέλες. Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτω. Κόβω σε χοντρά κομμάτια τις πιπεριές μου και τις προσθέτω στο τηγάνι.Τις γυρίζω ίσα να γυαλίσουν. Σβήνω με το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί. Προσθέτω τα μπαχαρικά μου τη τριμμένη ντομάτα το αλάτι και το πιπέρι!!!!! Ωστόσο έχω προθερμάνει το φούρνο μου στους 220 βαθμούς. Προσθέτω το νεράκι μου και περιμένω να πάρει μια βράση. Γυρίζω στην πήλινη γάστρα , σκεπάζω και το βάζω στο φούρνο. Ψήνω για 40 λεπτά και προσθέτω το χυλοπιτάκι. Ψήνω για 10 λεπτά περίπου και βγάζω από το φούρνο. Αφήνω να τραβήξει τα υγρά του. Σερβίρω με μπόλικο τυράκι και μπυριτσα παγωμένη!!!!
Καλή επιτυχία!!!!
Η συνταγή είναι της Tzela Antonopoulou
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια