Σπιτικά τυροκούλουρα γεμιστά με φιλαδέλφεια, και γαλοπούλα και τυρένια επικάλυψη. Είναι τα πιο νόστιμα και εντυπωσιακά κουλούρια που θα έχετε φτιάξει και τα παιδιά θα ξετρελαθούν. Η συνταγή είναι εύκολη και ιδανική για το κολατσιό του παιδιού στο σχολείο. Είναι πολύ χορταστικά! Μπορείτε να φτιάξετε παραπάνω ποσότητα και να τα έχετε στην κατάψυξη έτοιμα ψήσιμο! Τέλεια επιλογή επίσης για τη δουλειά, το απογευματινό σνακ. την εκδρομή, την παραλία το καλοκαίρι
- γάλα 2 φλ. τσ. χλιαρό
- ξερή μαγιά 2 φακελάκια
- ζαχαρη 4 κ.σ κόφτες
- καλαμποκέλαιο 3/4 φλ.
- αυγα 2 σε θερμοκρασία δωματίου
- αλατι 2 κ.γ κόφτες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό περίπου
- τυρί κρέμα 300 γρ
- γαλοπουλα 20-22 φετούλες
- γκούντα 400 γρ για το τύλιγμα
- αυγα 1 και 1 ασπράδι με λίγες σταγόνες νερό για την επάλειψη
Υλικά
Εκτέλεση
(για διπλή δόση η οποία βγάζει 16 μεγάλα κουλούρια)
(το φλιτζάνι είναι του τσαγιού περίπου 230 ml)
Σε μία λεκανίτσα βάζω το χλιαρό γάλα με τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύω με ένα σύρμα καλά να διαλυθούν. Προσθέτω το λάδι τα αυγά και ανακατεύω. Τέλος το αλεύρι με το αλάτι!!! Ζυμώνω μέχρι να έχω μια εύπλαστη ζύμη!!! Λαδώνω ελαφρώς τη λεκάνη μου και το ζυμάρι μου για να μην πιάσει πέτσα , σκεπάζω με καθαρή πετσέτα και αφήνω 1 μισή ώρα περίπου να φουσκώσει!!! Χωρίζω τη ζύμη μου σε 16 μπαλίτσες. Ανοίγω φύλλο οβάλ και λεπτό. Από τη μεγάλη μεριά αλείφω με ένα κουταλάκι τού γλυκού (γενναία ) με Φιλαδέλφεια και τοποθετώ από πάνω τη γαλοπούλα ( 1 μισή φετούλα για κάθε κουλούρι). Ρολαρω και κλείνω τις άκρες. Αυγουλωνω και από τις δύο μεριές και περνάω το κουλούρι μου από το τυρί οπως θα κάναμε και με το σουσάμι. ( Σε αυτή τη φάση μπορείτε να τα βάλετε σε αλουμινένια ταψάκια με λαδόκολλα ανάμεσα τους και μετά στην κατάψυξη – βγάζω και ψήνω αμέσως χωρίς να ξεπαγώσουν ).Ψήνω στους 180 αντιστάσεις για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν και να κάνουν την κρουστά!!!!
Καλή επιτυχία!!!!
Η συνταγή είναι της Tzela Antonopoulou