Σπιτικές γαλακτοφέτες σε κορμό με παντεσπάνι, κρέμα και μέλι. Γίνονται αφράτες και πολύ νόστιμες, όπως οι αγοραστές. Για να τρώνε τα παιδιά σπιτικό γλυκό.
- αυγα 3
- ζαχαρούχο γάλα 1 (397 γραμμαρίων)
- βιτάμ μία πλάκα
- μπέικιν πάουντερ μία κουταλιά της σούπας
- βανίλια 2
- κακαο τρεις κουταλιές της σούπας κοσκινισμένο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 5 κουταλιές της σούπας
Υλικά
- τυρί κρέμα 200 γραμμάρια
- μελι 3 κουταλιές της σούπας
- σαντιγί 1 φακελάκι garni χτυπημένο
- γάλα 200 γραμμάρια φρέσκο
Για τη γέμιση
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι
Στο ταψί του φούρνου βάζω λαδόκολλα. Ανακατεύω όλα τα υγρά υλικα με το μίξερ και στο τέλος με τη σπάτουλα το κακάο και το αλεύρι ψήνω αντιστάσεις για 15 λεπτά μόλις βγει από το φούρνο γυρίζω τη λαδόκολλα σε ρόλο για να πάρει κλίση.
Για τη γέμιση
Ανακατεύω όλα τα υλικά το παγώνω λίγο πριν το βάλω στο παντεσπάνι και το απλώνω μετά στο παντεσπάνι το τυλίγω και από πάνω διακοσμώ με λίγο άχνη ζάχαρη διατηρείται στο ψυγείο.
Η συνταγή είναι της Κωνσταντινιά ΠΚ
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές