Εύκολη συνταγή για κανταΐφι. Ένα σιροπιαστό γλυκό ταψιού πολύ νόστιμο που μπορείτε να φτιάχνετε σε γιορτές, τα Χριστούγεννα, ή απλά σε μέρες που οι λιγούρες “βαράνε” κόκκινο! Γίνεται εύκολα και γρήγορα με σίγουρα και πολύ γευστικά αποτελέσματα!
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε το κανταΐφι πάνω στο τραπέζι μας και όπως είναι δεν το ξανοίγουμε παίρνουμε λωρίδες τις οποίες της ανοίγουμε λίγο .
Τοποθετούμε 1 κουταλιά της σούπας καρύδι αφού το έχουμε ανακατέψει με την κανέλα,γαρύφαλλο.
Βάζουμε πάνω σταγόνες βούτυρο και το ρολάρουμε σφιχτά.
Τα Τοποθετούμε στο βουτυρωμένο ταψί μας και έχουμε λιώσει το βούτυρο και ρίχνουμε μπόλικο στο καθένα.
Τα.ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Σιρόπι:
Βράζουμε 3 φλυτζάνια τσαγιού νερό με 3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη για 5 λεπτά στο τελευταίο λεπτό προσθέτουμε μισό λεμόνι το χυμό του.
Όταν το κατεβάσουμε ρίχνουμε 1 βανίλια!.
Σιροπιάζομαι κρύο κανταΐφι ζεστό σιρόπι όχι καυτό !!
ΣΥΝΤΑΓΉ ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΦΩΤΌ Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Δεν στεγνώνουν τα ρούχα : Το κόλπο με το μπουκάλι θα μειώσει το χρόνο στεγνώματος στο μισό
- Βασίλης Καλογήρου: Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση- Ο Τσούκαλης φεύγει εκτάκτως για Λάρισα
- Νέο Εκτακτο Δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια
- Μενού εβδομάδας από 13/1/24 έως 19/01/25
- Ανακαλείται ελληνικό τυρί – Εντοπίστηκαν αυξημένα επίπεδα σε ορυκτέλαια