Συνταγή για σπιτικό ζυμωτό ψωμί με σουσάμι, ξερή μαγιά και αλεύρι. Αυτό το ψωμί είναι εύκολο στην εκτέλεση και μπορείτε να ο φτιάχνετε καθημερινά! Τα παιδιά θα τρώνε συνέχεια φρέσκο σπιτικό ψωμί από τα χεράκια σας και θα είναι το πιο νόστιμο που έχουν δοκιμάσει ποτέ!
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
- ξερή μαγιά 2 φακελάκια
- νερό 600 γρ. χλιαρό
- ζαχαρη 1/2 κουταλάκι
- αλατι 1 κ. γλ.
- σουσαμι
Υλικά
Εκτέλεση
Διαλύουμε σε ένα μπολ τη μαγιά με τη ζάχαρη κι αφήνουμε 20 λεπτά να ενεργοποιηθεί, σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι κι ανοίγουμε μια μικρή λακκούβα στο κέντρο ρίχνουμε μέσα λίγο λίγο τη μαγιά μας κι αρχίζουμε το ζύμωμα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο καρβελάκια και κόβουμε τις άκρες τους λίγο με ένα μαχαίρι. Βάζουμε και σκεπάζουμε για μια ώρα σε ζεστό μέρος και σε καλά λαδωμένο ταψί το ψωμί να διπλασιαστεί σε όγκο, στη συνέχεια βρέχουμε την επιφάνεια του ψωμιού και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει…
Η συνταγή είναι της Αθηνα Ζαχαρια Μποικου