Συνταγή για τα πιο αφράτα και νόστιμα αλμυρά ψωμάκια που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Η συνταγή έχει και για γεμιστά ψωμάκια με κασέρι, αλλαντικά, ντομάτα και ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας!
Δειτε ακομα Ψωμάκια γεμιστά με φέτα
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
1 ποτήρι νερού νερό χλιαρό,
1 ποτήρι νερού γάλα χλιαρό,
20 γραμμάρια νωπή μαγιά,
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
μισό ποτήρι του νερού σπορέλαιο,
αλεύρι όσο πάρει αυτό το ρυθμίζουμε εμείς
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ το νερό,το γάλα,την μαγιά,την ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα.
Ρίχνουμε το σπορέλαιο, το αλάτι και 2 ποτήρια αλευριά και ανακατεύουμε με.σύρμα.
Τέλος ρίχνουμε χούφτα χούφτα αλεύρι και ζυμώνουμε θέλουμε μια πολύ αφράτη ζύμη.
Την σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Στην συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο μας την ζυμώνουμε ελαφρώς και την κόβουμε σε 4 κομμάτια.
Αυτα τα κομματια τα κανουμε μπαλες και τις τοποθετουμε στην λαδοκολα στο ταψι.
Της σκεπαζουμε για 30 λεπτα.
Συνεχιζουμε της παταμε με το χερι και της σκεπαζουμε 20 λεπτα.
Συνεχιζουμε δινουμε το σχημα με τα δαχτυλα των χεριων μας και τοποθετουμε στο καθενα οτι θελουμε (κασερι,φετα,ντοματα,πιπερια,αλλαντικα,ελια).
Τα σκεπαζουμε για 20 λεπτα.
Τέλος τα αλείφουμε με κρίκο αυγού και τα ψήνουμε στους.180 βαθμούς προθερμασμένο μεσαία σχάρας αντιστάσεις για 20 λεπτά φυσικά τον φούρνο!
Δειτε ακομα Αφράτα ψωμάκια φούρνου τελεια για γεμισμα!
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ