Close

Τάρτα με καραμελωμένα πράσα και γραβιέρα Κρήτης για κάθε περίσταση!

Τάρτα με καραμελωμένα πράσα και γραβιέρα Κρήτης για κάθε περίσταση!

Φανταστική συνταγή για τάρτα με πράσα και γραβιέρα Κρήτης!!! Η γεύση της είναι απίστευτη και μπορεί να σας βγάλει ασπροπροσωπη σε κάθε περίσταση!!!!!!

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα πρασα, το κρεμμυδακι και τα κόβουμε κομματάκια, όπως και το ζαμπόν. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το ζαμπόν μέχρι να αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα…. Ρίχνουμε τα πράσα και το κρεμμυδακι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και σοτάρουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να καραμελωσουν και να τραβήξουν όλα τα υγρά τους… το αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να χλιαρεψει.. χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γιαούρτι,

Ρίχνουμε τα πράσα και την γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά..
Βουτυρωνουμε μια ταρτιέρα ( 27 εκ.) και απλώνουμε το φυλλο κουρού. Το τρυπαμε με ένα πιρούνι και Ρίχνουμε την γέμιση μας… ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C στον αέρα για 30 λεπτά….μετά γυρνάμε τον φούρνο στην κάτω αντίσταση για κάνα 10λεπτο…

Τάρτα με καραμελωμένα πράσα και γραβιέρα Κρήτης για κάθε περίσταση!

Η συνταγη ειναι της Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou