Μία ζαμπονοτυρόπιτα μαλακή και πεντανόστιμη για να την φτιάχνετε κάθε μέρα! Μπορούν να παίρνουν τα παιδιά μαζί στο σχολείο, να τη φτιάχνετε σε τραπέζια και μπουφέδες!
- φύλλο σφολιάτας 1 πακέτο
- ζαμπόν 20 φέτες κομμένες σε μικρά κυβάκια
- κρεμα γαλακτος 2 μικρά κουτάκια
- ρεγκάτο 500 γρ. τριμμένο
- ανθοτυρο 500 γρ.
- μοσχοκάρυδο 1/2 κουτ. γλ. τριμμένο
- γάλα 1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο
- αλατι κατά προτίμηση
- πιπέρι κατά προτίμηση
- ελαιολαδο 1 φλιτζ. τσ.
- σουσαμι για το πασπάλισμα
Υλικά
Εκτέλεση:
Σε μπολ λιώνουμε το ανθότυρο με πιρούνι και ανακατεύουμε μαζί το ρεγκάτο. Ρίχνουμε το ζαμπόν και τις κρέμες γάλακτος. Προσθέτουμε τα καρυκεύματα και 3 κουτ. σ. Ελαιολαδο βάζουμε στο πυρεξ λίγο ελαιόλαδο η βουτυρο βαζουμε το ενα φυλλο σφολιάτας Ρίχνουμε ολοι την γεμιση και απο πανω το αλλο φυλλο Χαράζουμε σε κομμάτια ως τα μισά με μαχαίρι και περιχύνουμε με το γάλα.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς με αντιστάσεις για 30′ λεπτά ή έως ότου ροδίσει ομοιόμορφα η πίτα μας.Αφήνουμε να σταθεί λίγο και σερβίρουμε!
Ευχαριστούμε την Xristina Gewrgiopoulou για την ωραία συνταγή.
Πατήστε εδώ και ελάτε στην πιο όμορφη παρέα με συνταγές για παιδιά και όχι μόνο
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή