Το φανταστικό ραβανί της Γκόλφως Νικολού .Ραβανί σταθερή άξια γλυκό.Και όταν το φτιάχνει η Γκόλφω Νικολού τα σχόλια περισσεύουν! Τολμώ να πω επειδή το δοκίμασα,πώς είναι το καλύτερο ραβανί που έχω φάει ποτέ!Δοκιμάστε το και σίγουρα θα συμφωνήσετε μαζί μου
- ζαχαρη 1 1/3 κούπας
- σιμιγδαλι 1 1/3 κούπας ψιλό
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/3 κούπας
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια
- βανίλια 2
- αυγα 6
- γάλα 4 κουταλιές
- πορτοκαλι 4 κουταλιές στημένο
- λεμονι λίγο ξύσμα
- πορτοκαλι λίγο ξύσμα
Υλικά
Εκτέλεση για το Ραβανί της Γκόλφως
Χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη να αφρατεψουν στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ. Ξεχωριστά χτυπήστε τα ασπράδια μαρέγκα.
Καθώς χτυπιούνται, ρίξτε λίγο-λίγο το γάλα.Σταματήστε το χτύπημα κι ανακατεύοντας απαλά με κυκλικές κινήσεις, μ’ ένα κουτάλι, ρίξτε λίγα-λίγα τ’ ανακατεμένα στερεά υλικά, και το ασπράδι προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει το μείγμα μας.
Αδειάστε το σε βουτυρωμένο ταψάκι με διάμετρο και ψήστε το στους 170 C.
Βράστε τη ζάχαρη με το νερό για 5′, ρίξτε μέσα το βούτυρο, το χυμό και τη φλούδα πορτοκαλιού, και περιχύνετε το ραβανί, που πρέπει να είναι κρύο.
Δείτε ακόμη Συνταγή για τυροπιτάκια όλα 1
Δείτε ακόμη Λαχταριστό ραβανί με κρέμα σοκολάτας απλά μοναδικό!