Γιουβέτσι με μοσχαράκι και λαχανικά στη γάστρα. Ένα πολύ νόστιμο οικογενειακό φαγητό, ιδανικό για Κυριακές μεσημέρια. Το μοσχάρι γίνεται πολύ μαλακό και ζουμερό, και φυσικά γεμάτο αρώματα από τα λαχανικά. Κλασικό μαμαδίστικο φαγητό πολύ εύκολο στην εκτέλεση που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!
Εκτέλεση
Τηγανίζω στα 50ml λάδι το μοσχάρι το κρεμμύδι και το σκόρδο μετά βάζω ζεστό νερό και βράζω στην χύτρα για 20 λεπτά.
Τηγανίζω στα άλλα 50ml λάδι το κριθαράκι μέχρι να ροδίσει μετά το βγάζω και τηγανίζω τις πιπεριές με τα καρότα και τον πελτέ. Παίρνω την γάστρα και στον πάτο τρίβω το μισό κουτί ντομάτα κονκασε ρίχνω αλατοπίπερο αδειάζω το κρέας με το ζουμί του, τα λαχανικά και το κριθαράκι. Η σάλτσα πρέπει να να καλύπτει τα υλικά τέλος ανακατεύω, σκεπάζω και ψήνω για 30 λεπτά περίπου, στα μισά του ψησίματος ανακατεύω απαλά και αν θέλει και άλλο νερό συμπληρώνω σβήνω, βγάζω το καπάκι και αφήνω στον φούρνο.
Η συνταγή είναι της Πετρινα Μπαρδανη