Είναι ανθότυρο με μέλι και κανέλα απλά τέλειο θα γλυφετε τα δαχτυλα σας!! Πολύ ιδιαίτερο που σίγουρα όμως θα κάνει τη διαφορά σε ότι εχετε δοκιμάσει ως τώρα!
- αυγα 3 μεγάλα
- γιαουρτι 100 γρ. (όχι στραγγιστό)
- βουτυρο 25 γρ. λιωμένο + λίγο ακόμα για το ταψάκι και την επιφάνεια της πίτας
- ανθοτυρο 300 γρ. θρυμματισμένο
- φέτα 100 γρ. θρυμματισμένη
- μελι 80 γρ. θυμαρίσιο, χλιαρό για να είναι ρευστό
- βανίλια 2 καψουλάκια
- κανελά 1 κ.γλ.
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 100 γρ.+ λίγο ακόμα για το ταψάκι
- μπέικιν πάουντερ 1/2 κ.γλ.
- σουσαμι 1 κ.γλ. για την επιφάνεια
Υλικά
για ένα ταψάκι 24-26 εκ. διάμετρο.
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις (ή στον αέρα)Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά,το γιαούρτι, το μέλι, την βανιλίνη και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το βούτυρο, το ανθότυρο και την φέτα και ανακατεύουμε και πάλι.
Τέλος, προσθέτουμε σε δύο δόσεις την φαρίνα και το μπέικιν.Αλείφουμε με βούτυρο και αλευρώνουμε ελαφρά το ταψάκι.Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και περιχύνουμε με λίγο βούτυρο λιωμένο (ή ελαιόλαδο).Πασπαλίζουμε με σουσάμι και βάζουμε στον φούρνο, στην μεσαία σχάρα.Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι απέκτησε ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα κι ότι έχει ψηθεί εσωτερικά (δοκιμάζουμε όπως τα κέικς με ένα μαχαίρι ή ξυλάκι για σουβλάκια).!!
Η συνταγη ειναι της Xristina Gewrgiopoulou
Ειδήσεις σήμερα
- Ρίκα Διαλυνά: Πώς είναι σήμερα στα 90 της η σπουδαία ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Η Γη της Ελιάς : Η Παυλίνα μπαίνει στη μέση και χωρίζει Τζον και Αθηνά
- Τσορτέκης – Μαυρίδου σε σχέση: Η πρώτη αντίδραση των ηθοποιών στα δημοσιεύματα
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Κατονομάζει νέο πρόσωπο ως δολοφόνο του Παναγιωτάκη