Υπέροχη τούρτα με παντεσπάνι, κρέμα από ζαχαρούχο γάλα, σιρόπι και γκανάζ σοκολάτας. Αυτή η τούρτα είναι εύκολη στην παρασκευή της, πολύ νόστιμη και πραγματικά απολαυστική! Είναι ιδανική για γενέθλια και γιορτές. Ετοιμαστείτε να καταπλήξετε τους καλεσμένους σας με αυτήν την σπιτική τούρτα που η ιδέα έρχεται από την πάστα ταψιού της Σόφης Τσιώπου.
- μόρφατ 2
- ζαχαρούχο γάλα 1
Για την κρεμά
- σοκολάτα 2 γάλακτος
- γάλα εβαπορέ λίγο
Για την γκαναζ
Εκτέλεση
Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη μετά βάζω την βανίλια, το αλεύρι, το κακάο,το μπεικιν και τέλος ρίχνω το σπορέλαιο σιγά σιγά. Το αδειάζω σε ένα τσέρκι και το ψήνω στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Το σιροπιάζω καυτό παντεσπάνι, καυτό σιρόπι.
Η συνταγή είναι της Aristi Georgousi Kiriakopoulou
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία αύριο Τρίτη (14/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Μην πλένετε ποτέ τα ρούχα σας στους 40 βαθμούς- Αυτή είναι η σωστή θερμοκρασία
- Πές μου το ζώδιο σου να σου πω ποιον Τοξικό άνθρωπο πρέπει να βγάλεις από τη ζωή σου το 2025
- Μενού εβδομάδας από 13/1/24 έως 19/01/25
- Θολά τζάμια αυτοκινήτου από τη βροχή και το κρύο: Πως να τα ξεθολώσετε χωρίς να κινδυνεύσετε