Αυτή η τούρτα ανθοδέσμη έχει καταπληκτική γεύση καραμέλας αλλά και από εμφάνιση εμφάνιση είναι σαν τούρτα ζαχαροπλαστειου! Οταν θα δείτε πόσο εύκολο είναι να τη φτιάξετε θα ενθουσιαστειτε
ΤΟΥΡΤΑ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ ΥΛΙΚΑ
Παντεσπάνι. 4 αυγά 1 κούπα αλευρι που φουσκώνει μονο του 1 κούπα ζαχαρη 1κγ υγρη βανιλια 1 κγ σοδα 1 κγ μπεικεντ 1 μπασινα 25αρα.ολα τα υλικά τα χτυπαμε στο μιξερ .βαζουμε λαδοκολα στην μπασινα την βουτυρωνουμε και ρίχνουμε το υλικο.το ψήνουμε για 25 λεπτα πανω κατω στους 180 και το αφηνουμε να κρυωσει .την άλλη μέρα το κόβουμε σε 4 με 5 πατους.
ΣΙΡΌΠΙ
100 γρ ζαχαρη 100 γρ νερο Λιγο χυμο από λεμονι Και συροπι καραμελας.βραζουμε σε ένα μπρικι 5 λεπτα την ζάχαρη,νερό και λεμονι και όταν κρυωσει ριχνουμε το σιρόπι.
ΚΡΕΜΑ
500 γρ γαλα 100 γρ ζαχαρη 100 γρ αλευρι 2 κ.σ κορν φλαουρ 2 αυγα 20 γρ βουτυρο 1κς βανιλια ρευστη Συροπι καραμελας αρκετο να καταλάβουμε την καραμελα στην κρεμα.σε μια κατσαρόλα βαζουμε το γαλα ,την ζαχαρη κορν φλαουρ και αλευρι .δενουμε την κρεμα και αφου κρυωσει λιγο ριχνουμε την βανιλια τα αυγα και το συροπι. την βαζουμε στο ψυγειο να κρυωσει.
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ
500 γρ κρεμα γαλακτος ζωικη 200 γρ κρεμα γαλακτος φυτική 2 κς υγρη βανιλια 3 κς ζαχαρη αχνη κοσκινισμενη. Χρώματα ζαχαροπλαστικης Σακούλες κορνε Μυτες λουλούδια εγω βασικα εχω τις ρωσικες Μυτη φυλλου ς.χτυπαμε στο μίξερ πολύ καλα να στέκονται οι κρέμες γάλακτος ,ριχνουμε την αχνη και την βανιλια και μετα την χωρίζουμε και κανουμε τα χρώματα που θελουμε.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Γυρνάμε ανάποδα το παντεσπάνι και το κόβουμε σε πατους.σε μια πιατελα χαρτινη βαζουμε την πρωτη μεγαλη επιφανια ,συροπιαζουμε και μετα κρεμα.κανουμε ετσι ολο το παντεσπανι που εχουμε με την κρεμα.καλυπτουμε με λιγο λευκή σαντιγί και με τις μυτες από τα λουλουδια καλυπτουμε ολη την επιφανεια.μετα με την μυτη από φυλλο γεμιζουμε τα κενά και ετοιμη
Καλη επιτυχια.
Δημιουργος Συνταγης
Τασία Μιχαηλιδου