Τούρτα κάστανο με παντεσπάνι, σιρόπι, κρέμα κάστανο και γλάσο σοκολάτας. Εύκολη και γρήγορη συνταγή για τούρτα κάστανο ιδανική για γιορτινά τραπέζια και γενέθλια! Είναι εντυπωσιακή και πολύ νόστιμη χωρίς κόπο με σίγουρη επιτυχία! Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε!
- καστανα 300 γραμμ βρασμένα
- κρεμα γαλακτος 350 γραμμ 35 %
- καστανα 500 γραμμ , γλυκό πουρέ
Υλικά
- αυγα 4
- βανίλια 1
- ζαχαρη 120 γρ.
- κακαο 40 γρ.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 120 γρ.
Παντεσπάνι σοκολάτας
- κρεμα γαλακτος 200 γραμμ σε σημείο βρασμού
- κουβερτουρα 200 γραμμ
- καλαμποκέλαιο Μία κουταλιά της σούπας
Γλάσο σοκολάτας
Εκτέλεση
Για την κρέμα
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και προσθέτουμε τον πουρέ κάστανου ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα καθαρισμένα κάστανα που τα έχουμε τρίψει στο μουλτι, ανακατεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε την τούρτα μας.
Το παντεσπάνι το κόβω σε τρεις δίσκους.
Στρώνουμε σε μια πιατέλα ένα δίσκο παντεσπάνι το σιροπιάζουμε και προσθέτουμε το 1/3 τις κρέμας και συνεχίζουμε, βγάζουμε και το τρίτο παντεσπάνι και την υπόλοιπη κρέμα καλύπτοντας και τα πλαϊνά. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για μία ώρα να παγώσει. Ετοιμάζουμε το γλάσσο σοκολάτας και το καλύπτουμε όλη την τούρτα. Διακοσμούμε όπως μας αρέσει.
Εγώ από τα κάστανα που έβρασα έκανα σοκολατάκια και έβαλα επάνω.
Η συνταγή είναι της Ουρανία Καρδαμη