Τούρτα με θέμα μουσικά οργάνα και γεμιση πράλινα για το παιδικό παρτί .Με κρέμα πραλίνας και σαντιγύ,ιδανική για κοριτσίστικο αλλά και για πάρτυ για αγοράκια
- αυγα 4 μεγάλα
- ζαχαρη 220 γραμ.
- βουτυρο 220 γραμ. μαλακό
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 220 γρ.
- μπέικιν πάουντερ 2 κ.γλ.
- εκχυλισμα βανίλιας 1κ.γλ.
- αλατι 1 πρέζα
Υλικά
- βουτυρο 250 γραμ. σε θερμοκρασία δωματίου
- ζάχαρη άχνη 250 γραμ.
- κακαο 125 γραμ.
- πραλίνα 400 γραμ.
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κ.γλ.
- αλατι 1 πρέζα
- κρεμα γαλακτος 150-200 γρ. 35%
Για την κρέμα πραλίνα
Εκτέλεση
Για την εύκολη τούρτα μερέντα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα ή στους 170°C στις αντιστάσεις.
Βουτυρώνουμε 2 φόρμες 20 εκατοστά και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση. Βάζουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Από την ώρα που θα ενωθούν τα υλικά σταματάμε το χτύπημα. Δεν πρέπει να παιδέψουμε πολύ το μείγμα.
Το μείγμα πρέπει να πέφτει εύκολα από το κουτάλι. Ισομοιράζουμε το μείγμα στα δύο έτοιμα ταψάκια και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 25′ χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο.
Όταν ροδίσουν και ξεκολλήσουν γύρω-γύρω από τη φόρμα είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 5-10′ στη φόρμα τους.
Με μαχαίρι ξεκολλάμε γύρω-γύρω από τα τοιχώματα. Αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Τα κόβουμε στη μέση οριζόντια, δημιουργώντας 4 φέτες παντεσπάνι. Αλείφουμε στρώση κρέμα – πραλίνα κάθε παντεσπάνι και αλείφουμε γύρω γύρω την τούρτα.
Για την κρέμα πραλίνα
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το μαλακό βούτυρο με την άχνη και το κακάο σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε το αλάτι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την πραλίνα και δυναμώνουμε το μίξερ.
Χτυπάμε για 2′, προσθέτουμε την κρέμα από 150 -200 γρ. (ανάλογα πόσο αραιή ή σφιχτή τη θέλουμε) και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1′ μέχρι να γίνει λεία η κρέμα και να είναι αφράτη.
Η συνταγή είναι της Euridiki Kanatseli