ΥΛΙΚΆ:
κέικ:200 γρ βιταμ, 100 γρ κουβερτούρα, 100 γρ σιρόπι σοκολάτας, 160 γρ νερό, 10 γρ στιγμιαίο καφέ με γεύση βανίλια, 120 γρ αλεύρι γ.ο.χ, 120 γρ φαριναπ, 30 γρ κακάο, 1/2 κ.γ σόδα, 4 αυγά, 350 γρ ζάχαρη, 15 γρ ηλιέλαιο, 100 γρ γάλα φρέσκο
Δείτε ακόμα: Εύκολη τούρτα με μπισκότα, πραλίνα σοκολάτα και φράουλες!!
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:κέικ:
Σε μπεν μαρι βάζουμε το βιταμ, την κουβερτούρα, το σιρόπι σοκολάτας και το στιγμιαίο καφέ και τα αφήνουμε να λιώσουν. Χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθούν και να αφρατεψουν και προσθέτουμε τα αλευρια, το κακάο και τη σόδα κοσκινισμενα. Τέλος προσθέτουμε το νερό, το γάλα και το ηλιέλαιο και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου (ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν ψηθηκε. Μπορεί να είναι έτοιμο σε λιγότερο χρόνο ανάλογα με το φούρνο ).
ΣΙΡΌΠΙ:
2κούπες νερό, 2 κούπες ζάχαρη, 1 βανίλια, 2κ.σ κονιάκ, 1κ.γ χυμός λεμονιού. Τα βράζουμε όλα μαζί για 5 λεπτά.
Δείτε ακόμα: Σαλάτα τούρτα εντυπωσιακή !!!
ΚΡΈΜΑ ΒΑΝΊΛΙΑ:
2 morfat, 1 ζαχαρουχο, 1 βανίλια. Χτυπάμε στο μίξερ το ζαχαρουχο,τη βανίλια και τα morfat μέχρι να αφρατεψουν.
ΚΡΈΜΑ ΣΟΚΟΛΆΤΑΣ:
300 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί και 1 κουβερτούρα σοκολάτας λιωμμένη. Με μία μαριζ ανακατεύουμε τη λιωμμένη κουβερτούρα (αφού κρυώσει λίγο) μέσα στη σαντιγί. Όταν κρυώσει το κέικ το χωρίζουμε σε δίσκους το σιροπιαζουμε και γεμίζουμε με τις κρέμες. Για τη διακόσμηση χρησιμοποίησα σαντιγί, τρούφα, κερασάκια και φιγούρες μίνι και νταιζη.
Καλή επιτυχία!!
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα