Ποτέ οι συνταγές για τούρτα σοκολάτα δεν είναι αρκετές! Δείτε την παρακάτω συνταγή και φτιάξτε την νοστιμότερη τούρτα σαν ζαχαροπλαστείου! Ιδανικές και για γενέθλια!
Για το παντεσπάνι χτυπάμε 6 αυγά με 6 φλιτζανακια ζάχαρη μέχρι να φουσκώνουν, κοσκινιζουμε 5 φλιτζανακια αλεύρι, 1 φλιτζανακι κακάο, 1 μπέικιν, 2 βανίλιες και τα ρίχνουμε στα αυγά ανακατεύοντας απαλά με τη σπάτουλα. Το μοιράζουμε σε 3 μέρη και ψήνουμε σε ταψάκι (25χ35) με λαδόκολλα.
Δείτε ακόμα :Υπέροχη τούρτα πραλίνα από τη Σόφη Τσιώπου
Για το σιρόπι, 1 φλιτζάνι γάλα, 3 κουταλιές κακάο, 4 κουταλιές ζάχαρη, 2 κουταλιες βούτυρο ή μαργαρίνη, βράζουμε για 3 λεπτά.
1η κρέμα : χτυπάμε 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικης Γιώτης σοκολάτα με 2 1/4 φλιτζάνια κρύο γάλα.
2η κρέμα : χτυπάμε 500 ml φυτική σαντιγί και προσθέτουμε 100 γραμμαρια μερεντα.
Δείτε ακόμα :Δροσερή φραουλένια τούρτα για κέρασμα!
3η κρέμα : χτυπάμε 2 φακέλους γκαρνι Γιώτης σοκολάτα με 2 φλιτζάνια κρύο γάλα.
Δείτε ακόμα :Πανεύκολη αλμυρή τούρτα με ψωμί του τοστ
Στήσιμο : τοποθετούμε στο ταψί το ένα παντεσπάνι, βρέχουμε ελαφρά με ένα πινέλο με το σιρόπι, αλείφουμε την 1η κρέμα. Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα παντεσπάνια, σιρόπι, και κρέμες. Από επάνω ρίχνουμε ομοιόμορφα 100 γρ τρούφα γάλακτος, κάνουμε ροζετες με λίγη από την 3η κρέμα που έχουμε κρατήσει και στολίσουμε με κεράσια.
Η συνταγη είναι απο την εκπληκτική ομαδα στο facebook: “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” της κ. Γεωργία Στόλη