Και φυσικά είναι ότι πιο νόστιμο και ιδανικό για το σχολείο, το παιδικό πάρτυ, την παραλία, την εκδρομή. Είναι για όλες τις ώρες και είναι το αγαπημένο κολατσιό των παιδιών! Πάμε να δούμε πόσο εύκολα φτιάχνονται;
- αλευρι 350 γραμμάρια σκληρό
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 350gr
- νερό 330 ml χλιαρό
- ελαιολαδο 100 ml
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό
- ξύδι 2 κουταλιές της σούπας
Υλικά
Εκτέλεση
Το κάνουμε ζύμη ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά και το αφήνουμε τουλάχιστον για μισή ώρα για να ξεκούραστη που λέμε.
Για τη γέμιση με κιμά
Τα τσιγαρίζουμε πάρα πολύ καλά ανακατεύοντας συνεχώς στο τηγάνι αφού ψηθούν ρίχνω άνηθο και το αφήνω στην άκρη να κρυώσει αφού κρυώσει ρίχνω 150 γραμμάρια κεφαλοτύρι λίγο πιπέρι και κατά προτίμηση πάπρικα καπνιστή.
Για τη γέμιση τυριού
στο χοντρό του τρίφτη τρίβω 250 γραμμάρια φέτα βάζω λίγο πιπέρι και ένα αυγό
Ανοίγω λεπτό φύλλο αυτή τη φορά τα ανοίξαμε το μηχάνημα. Το πήγα μέχρι τον αριθμό 4 έβαλα γέμιση δίπλωσα τριγωνάκια και αφού τα είχα όλα έτοιμα έψησα σε μπόλικο καυτό καλαμποκέλαιο. Τέσσερα τέσσερα περίπου. Μου πήρε τέσσερα λεπτά από κάθε πλευρά τα έβαλα σε αντικολλητικό χαρτί αφού τηγανίστηκαν και μετά ήταν έτοιμα για βρώση και απόλαυση.
Η συνταγή είναι της Κωνσταντινιά ΠΚ
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα