Εύκολη, γρήγορη, πεντανοστιμη!
Υλικα:
1 σφολιάτα
Φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
Φέτες τυρί γκούντα
Τριμμένο τσενταρ ή ότι αλλο θελετε
Μπεσαμελ
Κρόκο από ένα αυγο
Δείτε ακόμα: Εύκολα τυροπιτάκια για εργαζόμενους!
Εκτελεση:
Σε ταψί με χαρτί ψησίματος ή πυρεξ ανοίγουμε τη σφολιατα. Βάζουμε λίγη μπεσαμελ αφού έχει κρυώσει λιγο και από πάνω στρώνουμε τυρί γκουντα, γαλοπούλα και πάλι λίγη μπεσαμελ. Από πάνω βάζουμε το τριμμένο τσενταρ (εγώ αυτή τη φορά χρησιμοποίησα το Red Leceister τυρί). Εγώ έβαλα διπλή δόση από τη γαλοπούλα και τα τυριά δηλαδή άλλο ένα στρώμα από αυτά αλλά δεν είναι υποχρεωτικό.
Δείτε ακόμα: Πίτσα με γεύση τυρόπιτας!
Κλείνετε τη σφολιατα σχηματιζοντας ενα ρολο, καλα, αφου γυρισετε τις άκρες και πιέσετε με τα δάκτυλα σας να κλείσει για να μην ανοίξει στο ψησιμο. Γυρνάτε προσεκτικά το κλείσιμο από την κάτω πλευρά. Διαλύσετε τον κρόκο με ελάχιστο νεράκι και αλειφετε το ρόλο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου στους 180°C για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει, να πάρει ωραίο χρώμα.
Υπέροχη και για πρωινό!!
Καλή επιτυχία!!
Η συνταγη είναι απο την εκπληκτικη ομαδα στο facebook: “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” της κ. Elena Psillia
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Λεκέδες από σκουριά στα πλακάκια: Καθαρίστε ακόμη και παλιούς λεκέδες με αυτούς τους τρόπους
- Grand Hotel : Η Αγγέλα θάβει τον γιο της- Πεθαίνει στα χέρια της
- Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου -Έφτασε η ώρα για απαντήσεις
- Στέλιος Κρητικός :Καθηλώνει με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει- Το θετικό τεστ για καρκίνο