Ζύμη για αλμυρά άλλα και γλυκά κρουασανάκια που θα λατρέψουν τα παιδιά!Αλμυρά και γλυκά κρουασάν αφράτα άλλα με τυριά και ζαμπόν και άλλα με πραλίνα!! Δεν έμεινε κανένα.
Υλικά και εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα, το λάδι, τα αυγά, το αλάτι, την ζάχαρη, την μαγιά και αλεύρι όσο πάρει για να μη κολλάει στα χέρια,περίπου 400-500 γρ . Όλα μαζί..Τα ανακατεύουμε.
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου, ανοίγουμε φύλλο στρογγυλό, και γεμίζουμε με ότι θέλουμε.. Αλείφουμε με κρόκο αραιωμένο με ελάχιστο γάλα.Βγαίνουν περίπου 35 κομμάτια . Τα ψήνω στους 180 περίπου 20 λεπτά .
Δείτε ακόμη Τυροπιτάκια ολικής άλεσης με φέτα και ανθότυρο
Για να γίνουν όπως της φωτογραφίας χάραξα λίγο το φύλλο πριν το τύλιγμα.
Μια συνταγη απο την Eleni Tsikourona