Η Ιαπωνία είναι μια όμορφη χώρα. Τα καταπράσινα βουνά, η γαλάζια θάλασσα, ο ζωντανός πολιτισμός και η κουζίνα τους, όλα είναι πράγματα που προσθέτονται στην ομορφιά τους.
Αν έχετε ταξιδέψει στην Ιαπωνία ή έχετε συναντήσει Ιάπωνες, ένα πράγμα θα μπορούσε να περάσει από το μυαλό σας: «Γιατί οι Γιαπωνέζες είναι τόσο αδύνατες και φαίνονται τόσο νέες;»
Είναι η κουζίνα και ο τρόπος ζωής των Ιαπώνων που τους κρατάει υγιείες και νέους. Για παράδειγμα, τα ιαπωνικά τρόφιμα βασίζονται στην αρχή της υγείας και της μακροζωίας.
Στην πραγματικότητα, η Ιαπωνία έχει το υψηλότερο ποσοστό στον κόσμο των ανθρώπων που ζουν περισσότερο από 100 χρόνια.
Στην Ιαπωνία, τα τρόφιμα δεν καταναλώνονται μόνο για τη γεύση. Οι Ιάπωνες πιστεύουν στα οφέλη των τροφών για την υγεία.
Εδώ είναι οι 10 κορυφαίοι 10 λόγοι για τους οποίους οι Γιαπωνέζες είναι πάντα λεπτές και δεν μεγαλώνουν όσα χρόνια και αν περάσουν!
1. Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού
Οι Ιάπωνες αγαπούν να πίνουν πράσινο τσάι.
Το Matcha (κονιοποιημένο πράσινο τσάι) είναι κατασκευασμένο από την υψηλότερη ποιότητα φύλλων, τα οποία ξηραίνεται και αλέθονται σε μια λεπτή σκόνη. Αυτή η σκόνη ακολούθως αναμειγνύεται με ζεστό νερό. Αυτή η μορφή του πράσινου τσαγιού χρησιμοποιείται στην τελετή του τσαγιού, η οποία είναι μια ιαπωνική πολιτιστική δραστηριότητα που περιλαμβάνει την τελετουργική προετοιμασία και την παρουσίαση των Matcha.
Το πράσινο τσάι δεν είναι μόνο νόστιμο αλλά και πολύ ευεργετικό. Είναι ένα από τα υγιέστερα τσάι στον κόσμο, πλούσια σε αντιοξειδωτικά που βοηθά στις δραστικές αλλαγές και καθυστερεί τη διαδικασία γήρανσης . Βοηθά ακόμη και στην απώλεια βάρους.
Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μειώνει επίσης τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου.
Δείτε ακόμη: Πιείτε αυτό το detox τσάι κάθε πρωί και αλκαλοποιήστε τον οργανισμό σας!
Σύμφωνα με μια μελέτη του 2006 που δημοσιεύθηκε στο JAMA, οι ενήλικες στην Ιαπωνία που κατανάλωναν μεγαλύτερες ποσότητες πράσινου τσαγιού είχαν χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από όλες τις αιτίες και λόγω καρδιαγγειακών παθήσεων . Η μελέτη αναφέρει επίσης ότι οι Ιάπωνες πολίτες που έπιναν 5 φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα είχαν 26 τοις εκατό χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας.
2. Η κατανάλωση τροφίμων ζύμωσης
Οι Ιάπωνες τρώνε συχνά τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση όπως κεφίρ, kombucha, λάχανο τουρσί, miso, tempeh και kimchi και πολλά άλλα.
Τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση είναι εκείνα που έχουν περάσει από μια διαδικασία γαλακτο ζύμωσης. Σε αυτή τη διαδικασία, τα φυσικά βακτηρίδια τρέφονται με την ζάχαρη και το άμυλο των τροφίμων, δημιουργώντας το γαλακτικό οξύ. Η ζύμωση διατηρεί τις φυσικές θρεπτικές ουσίες στα τρόφιμα και δημιουργεί ευεργετικά ένζυμα, βιταμίνες Β, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και διάφορα τα στελέχη προβιοτικών.
Όπως η ζύμωση προωθεί τα φιλικά εντερικά βακτήρια και διασπά τα τρόφιμα σε μια πιο εύπεπτη μορφή, βοηθά την πέψη, το οποίο με τη σειρά του βοηθά την απώλεια βάρους, πάρα πολύ. Επιπλέον, βοηθά στην απομάκρυνση των βλαβερών τοξινών και των βαρέων μετάλλων από τον ιστό.
Μια μελέτη του 2014 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Φυσιολογική Ανθρωπολογίας αναφέρει ότι υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ των ζυμωμένων γαλακτοκομικών προϊόντων και της ανάπτυξη των ωφέλιμων εντερικών μικροβίων.
Η μελέτη τονίζει επίσης τη σημασία των ευρημάτων των μη γαλακτοκομικών προϊόντων και των βοτάνων που έχουν υποστεί ζύμωση τα οποία μπορεί να έχουν μια θετική επίδραση στην εντερική μικροχλωρίδα, καθώς μπορεί να υπάρχει κάποια επίδραση στην μακροπρόθεσμη επικοινωνία του εντέρου-εγκεφάλου.
3. Δημοτικότητα στα Θαλασσινά
Ο ιαπωνικός λαός αγαπά την κατανάλωση θαλασσινών και όχι κόκκινου κρέατος, το οποίο συνδέεται με πολλά προβλήματα υγείας, όπως η παχυσαρκία,η υψηλή χοληστερόλη και οι φλεγμονώδεις ασθένειες.
Τα κοινά γεύματα των Ιαπώνων περιλαμβάνουν ρύζι ή ζυμαρικά συνοδεύομενα από διάφορα είδη θαλασσινών. Καθώς η Ιαπωνία περιβάλλεται από θάλασσα, τα ψάρια και τα οστρακοειδή όπως ο τόνος, ο σολομός, το σκουμπρί και οι γαρίδες είναι εξαιρετικά δημοφιλή στην ιαπωνική κουζίνα.
Τα ψάρια είναι ευεργετικά λόγω της υψηλής ποιότητας τους σε πρωτεΐνες, και τα διάφορα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι εξαιρετικά για τον εγκέφαλο, την καρδιά και τα όργανα.
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ειδικότερα, είναι χρήσιμα για τη μείωση του σωματικού λίπους, ειδικά του κοιλιακού λίπους . Πλέον, τα θαλασσινά επίσης μειώνουν τη φλεγμονή στο σώμα και ωφελούν το νευρικό σύστημα.
Δείτε ακόμη: 5 βασικά βήματα για λεπτότερη μέση σε ένα μήνα!
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα προωθούν επίσης το λείο δέρμα. Αυτά τα υγιή λίπη βοηθούν στην πρόληψη πολλών παθήσεων του δέρματος, όπως η ατοπική δερματίτιδα, η ψωρίαση , η ακμή, ο καρκίνος του δέρματος πλην του μελανώματος.
Οι Ιάπωνες πιστεύουν επίσης ότι όσο πιο υγιή είναι τα ψάρια που τρώνε, τόσο το καλύτερο για την υγεία τους. Αυτός είναι ο λόγος που μαγειρεύουν τα ψάρια με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, όπως είναι ωμά, ποσέ, ψητά, τηγανητά, ή στον ατμό.
4. Τρώνε μικρότερες μερίδες
Η κατανάλωση μικρών μερίδων είναι μέρος της κουλτούρας της Ιαπωνίας.
Τα μικρότερα τμήματα μπορεί να σας κάνουν να τρώτε λιγότερο, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο να χάσετε βάρος. Μικρότερα πιάτα, και μικρότερες μερίδες συμβάλλουν σε λιγότερο φαγητό. Αυτό με τη σειρά του εμποδίζει την ακούσια υπερκατανάλωση τροφής και την υψηλή πρόσληψη θερμίδων.
Όταν πρόκειται για την διαχείριση του βάρους, οι μικρότερες μερίδες είναι ίσως το σημαντικότερο!
Μερικά από τα βασικά θεμέλια της ιαπωνικού σπιτικού φαγητού περιλαμβάνουν:
• Μη γέμισμα εντελώς των πιάτων
• Δεν σερβίρουν μεγάλο ποσό από οποιοδήποτε φαγητό.
• Τα φρέσκα είναι τα καλύτερα.
• Τα τρόφιμα πρέπει να γαρνίρονται και κάθε στοιχείο στο μενού θα πρέπει να γίνεται σωστά για να επιδείξει τη φυσική του ομορφιά.
Τα επιδόρπια δεν αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ιαπωνικής κουζίνας. Οι Ιαπωνέζες τρώνε γλυκά όχι πολύ συχνά, και αυτό είναι ένα μυστικό για το οποίο παραμένουν λεπτές.
5. Το περπάτημα είναι τελετουργία
Στην Ιαπωνία, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες περπατούν πολύ. Το περπάτημα είναι μια καλή μορφή άσκησης για να παραμείνει κάποιος λεπτός.
Το περπάτημα βοηθά όχι μόνο στην απώλεια βάρους, βελτιώνει επίσης την καρδιαγγειακή υγεία, αυξάνει την ενέργεια και τη διάθεση, και βοηθά στην ανακούφιση από το στρες.
Ο πληθυσμός της Ιαπωνίας που είναι συγκεντρωμένος στις πόλεις, πολλοί άνθρωποι μετακινούνται με το τρένο και μετρό. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περπατούν μέχρι το σταθμό ή να παίρνουν το ποδήλατο στην πλάτη.
Εκτός από το περπάτημα, η χρήση των ποδηλάτων είναι επίσης δημοφιλής. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν παντού τα ποδήλατα, τα οποία είναι μια άλλη καλή μορφή άσκησης.
6. Διατροφή για το Go είναι ένα μεγάλο όχι
Τα γεύματα στην Ιαπωνία γίνονται σε ιερά χρονικά και δεν τρώει ένα άτομο όταν είναι όρθιο. Θεωρείται αγένεια να φάει ένα άτομο ενώ βρίσκεται εν κινήσει στην Ιαπωνία. Αυτός είναι ο λόγος, που σπάνια θα δείτε κάποιον να τρώει στο δρόμο ή τρώει όταν οδηγάει είτε αν βρίσκεται στα δημόσια μέσα μεταφοράς.
Στην Ιαπωνία, δεν κάνουν τίποτα άλλο, ενώ ρώτε. Δεν βλέπουν τηλεόραση, ούτε κάνουν καμία δουλειά. Η καθαριότητα και η παρουσίαση των τροφίμων, επίσης, αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της ιαπωνικής διατροφής τροφίμων.
Επίσης, τρώνε πιο αργά, δίνοντας έτσι χρόνο στο στομάχι τους να επεξεργαστεί τα τρόφιμα αλλά και σήμα στον εγκέφαλο ότι είναι πλήρης. Τα Chopsticks πραγματικά παίζουν σημαντικό ρόλο στην παρεμπόδιση της ποσότητας και της ταχύτητας με την οποία οι άνθρωποι τρώνε τα τρόφιμα στην Ιαπωνία.
Η αργή διατροφή σημαίνει ότι το στομάχι σας έχει το χρόνο να σας πει οτι νιώθει «πλήρες», σε σχέση με την ταχεία κατανάλωση των τροφίμων από τους Αμερικάνους.
7. Υγιεινοί μέθοδοι μαγειρέματος
Η Ιαπωνική κουζίνα δεν χρησιμοποιεί μόνο υγιεινά συστατικά, αλλά και υγιείς μεθόδους μαγειρέματος.
Στην Ιαπωνία, κυριαρχούν τα βραστά και τα ψητά τρόφιμα έτσι δεν χρησιμοποιείται υπερβολική ποσότητα λαδιού. Αυτές οι τεχνικές μαγειρέματος βοηθούν επίσης στη διατήρηση της γεύσης και των θρεπτικών συστατικών των τροφών
Το τηγάνισμα των τροφίμων είναι σπάνιο στην Ιαπωνία. Όταν σερβίρεται τηγανητό φαγητό, όπως τεμπούρα, πρόκειται μόνο για μερικά κομμάτια και απολαμβάνεται μαζί με άλλα πιάτα. Με αυτό τον τρόπο παραμένει η συνολική ισορροπία του γεύματος.
8.Πολεμικές τέχνες
Υπάρχουν διάφορα είδη πολεμικών τεχνών που είναι δημοφιλείς στην Ιαπωνία, και οι άνδρες και οι γυναίκες ασκούν κάποια από αυτά τα είδη.
Στην πραγματικότητα, οι ιαπωνικές πολεμικές τέχνες όπως καράτε, τζούντο, αϊκίντο και άλλα παίζουν καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση του επιπέδου φυσικής κατάστασης και τη συνολική υγεία των Ιαπωνέζων γυναικών.
Οι περισσότερες πολεμικές τέχνες βελτίωνουν τη καρδιαγγειακή φυσική κατάσταση και την αντοχή, βοηθούν στην οικοδόμηση των μυών και βελτιώνουν και την ελαστικότητα του σώματος. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους και να επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης .
Μια μελέτη του 2013 πο δημοσιεύθηκε στο Clinical Medical Insights: δείχνει ότι η πολεμική άσκηση βελτιώνει τη σύσταση του σώματος, ευνοεί τους βιοδείκτες του οστικού μεταβολισμού (αύξηση του σχηματισμού των οστών και της μείωσης της οστικής απορρόφησης) και μειώνει τη φλεγμονή σε υπέρβαρες ή παχύσαρκες προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.
9. Θερμές πηγές
Ένα ζεστό μπάνιο,αποτελεί κοινή πρακτική στην Ιαπωνία, και παρατείνει τη ζωή.
Στην τοπική γλώσσα, μια θερμή πηγή είναι γνωστή ως «onsen». Ως ηφαιστειακά ενεργή χώρα, η Ιαπωνία έχει χιλιάδες από αυτές σε όλα τα μεγάλα νησιά της.
Οι θερμές πηγές έχουν θεραπευτικές δυνάμεις και είναι ευεργετικές για την υγεία λόγω της θερμοκρασίας του νερού κατά μήκος με την περιεκτικότητα τους σε ανόργανα άλατα, όπως μαγνήσιο, ασβέστιο, διοξείδιο του πυριτίου, και νιασίνη.
Όταν μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σε μια θερμή πηγή, το δέρμα σας ενυδατώνεται σε αυτά τα μέταλλα και αυξάνεται η υδροστατική πίεση σας. Αυτό οδηγεί σε καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και ροή οξυγόνου σε όλο το σώμα. Η καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και του οξυγόνου είναι ευεργετική για την καρδιά σας, καθώς και για τα άλλα ζωτικά όργανα και τους ιστούς.
Βοηθούν, επίσης, στην μείωση του στρες και την προώθηση καλύτερου ύπνου , η οποία με τη σειρά της ωφελεί την υγεία του δέρματός σας.
Η λήψη ενός θερμού λουτρού, τουλάχιστον δύο φορές το μήνα είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι Ιαπωνέζες φαίνονται πολύ νέες και παραμένουν αδύνατες.
10. Υγιή Επιδόρπια
Τα επιδόρπια δεν αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ιαπωνικής κουζίνας. Οι Ιαπωνέζες τρώνε γλυκά όχι πολύ συχνά, και αυτό είναι ένα μυστικό για το οποίο παραμένουν λεπτές.
Στην Ιαπωνία, οι άνθρωποι προτιμούν να καταναλώνουν φρέσκα φρούτα στο τέλος του γεύματος τους και όχι ατυποποιημένα φορτωμένα επιδόρπια. Η ζάχαρη είναι ένας από τους κύριους ενόχους πίσω από την αύξηση της παχυσαρκίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Δείτε ακόμη:Δοκιμάστε τις ασκήσεις Kegel και τονώστε τη σεξουαλική σας ικανοποίηση!
Επίσης, τα ιαπωνικά γλυκά έχουν πολύ λιγότερη καραμέλα, έστω και εξευγενισμένα άλευρα και όλα τα άλλα συστατικά που παχαίνουν φοβερά και χρησιμοποιούνται συνήθως στα γλυκά των ΗΠΑ. Τα γλυκά στην Ιαπωνία γίνονται από υγιεινά συστατικά, όπως από γλυκοπατάτες, από αλεύρι φαγόπυρου και από φρέσκα φρούτα.
* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Παύλος καταστρέφει τον Κυριάκο
- Μαρινάδα για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή κοτόπουλο
- Η Γη της Ελιάς : Δύσκολο το μέλλον της Ασπασίας με τον Δημοσθένη
- Grand Hotel : Ο Ρήγας αποπειράται να την σκοτώσει-Βγαίνουν στην φόρα τα μυστικά του
- Εύκολα και Festive Χτενίσματα για Μπούκλες σε Μεσαία Μαλλιά για τις Γιορτές