Close

Αγγειίτιδα: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη νόσο-Ποια τα «αθώα» συμπτώματα και η θεραπεία της;

Αγγειίτιδα: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη νόσο-Ποια τα «αθώα» συμπτώματα και η θεραπεία της;

Πρόκειται για μια φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων, η οποία προκαλεί αλλαγές στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων. Από εκεί και πέρα, οι αλλαγές περιορίζουν τη ροή του αίματος. Μάλιστα, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επέρχεται η σταδιακή καταστροφή των οργάνων, καθώς και των ιστών.

Δείτε παρακάτω αναλυτικότερα τις μορφές της πάθησης αυτής, ποια είναι τα συμπτώματα της, αλλά και την θεραπεία και την φαρμακευτική αγωγή!

Συμπτώματα
Πυρετός
Πονοκέφαλος
Κούραση
Απώλεια βάρους
Γενικευμένοι πόνοι
Νυχτερινές εφιδρώσεις
Εξάνθημα
Μούδιασμα
Αδυναμία

Αγγειίτιδα: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη νόσο-Ποια τα «αθώα» συμπτώματα και η θεραπεία της;

Μορφές της νόσου
Σύνδρομο του Behcet
Νόσος του Buerger
Ηωσινοφιλική Αγγείιτιδα Wegener (σ.σ. ονομάζεται και ως σύνδρομο Churg-Strauss)
Γιγαντοκυτταρική αρτηρίτιδα
Αγγείιτιδα Wegener (σ.σ. ονομάζεται και ως κοκκιωμάτωση Wegener)
Σύνδρομο Henoch-Schonlein
Υπερευαισθησία – αγγειίτιδα
Νόσος Kawasaki
Μικροσκοπική πολυαγγειίτιδα
Οζώδης πολυαρτηρίτιδα

Θεραπεία
Επικεντρώνεται στον έλεγχο της φλεγμονής, με φάρμακα. Τα στάδιά της είναι η πρόληψη σε πρώτη φάση και η συντήρηση σε δεύτερη φάση. Τα φάρμακα έχουν να κάνουν αποκλειστικά με τον τύπο της αγγειίτιδας. Στην αρχή μπορεί κάποιοι να έχουν θετικά αποτελέσματα, αλλά μπορεί να παρουσιάσουν εξάρσεις στην πορεία. Επίσης, υπάρχουν και εκείνοι οι ασθενείς, που χρειάζεται να υποβάλλονται σε μόνιμη θεραπεία.

Αγγειίτιδα: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη νόσο-Ποια τα «αθώα» συμπτώματα και η θεραπεία της;

Φάρμακα
Κορτικοστεροειδή για τον έλεγχο της φλεγμονής (σ.σ. π.χ. πρεδνιζόνη ή μεθυλοπρεδνιζολόνη). Πιθανές παρενέργειες που φέρουν τα συγκεκριμένα φάρμακα είναι αύξηση του σωματικού βάρους, εμφάνιση διαβήτη και λέπτυνση των οστών (οστεοπόρωση).
Φάρμακα που επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα (σ.σ. π.χ. κυτταροτοξικά ή ανοσοκατασταλτικά φάρμακα). Αυτά δίδονται σε περίπτωση που δεν έλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα από τη χορήγηση των κορτικοστεροειδών φαρμάκων. Πιθανές παρενέργειες των φαρμάκων που επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ο καρκίνος, η στειρότητα, αλλά και η μόλυνση.

Δείτε ακόμη:Λαγοκέφαλος: Το τοξικό ψάρι που κυκλοφορεί στις ελληνικές παραλίες! Πως να το αναγνωρίζετε και τι προκαλεί στην υγεία μας;

Με ένα κλικ εδώ δείτε όλα μας τα αρθρα

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.