Το 49% των γυναικών, ηλικίας 18- 24, φορούν ψηλά τακούνια. Το ποσοστό αυτό μειώνεται ελάχιστα σε γυναίκες ηλικίας 20-49 ετών καθώς αυτό κυμαίνεται στο 42%. Τα τακούνια μπορεί να κάνουν τα πόδια μας πιο ελκυστικά και να μας κάνουν να φαινόμαστε πιο θηλυκές αλλά αξίζουν για την ομορφιά, οι δυσμενείς παρενέργειες τους;
Αλλά όπως κάθε γυναίκα ξέρει, τα τακούνια έχουν ολέθριες συνέπειες για το σώμα. Εδώ είναι 10 παρενέργειες που έχουν τα ψηλά τακούνια στο σώμα μας:
Δείτε ακόμη: Ο πιο εύκολος τρόπος για να αποκτήσετε μαλακές πατούσες!
1. Δεν ευθυγραμμίζεται η σπονδυλική στήλη. Όταν φοράτε ψηλά τακούνια, το κάτω μέρος της πλάτης ωθείται προς τα εμπρός. Το Ινστιτούτο Υγείας για τη σπονδυλική στήλη εξηγεί οτι τα τακούνια απομακρύνουν τους γοφούς και τη σπονδυλική στήλη από τη σωστή ευθυγράμμιση. Αυτή είναι μια σημαντική αιτία του πόνου στην πλάτη.
2. Κακή στάση του σώματος. Το Ινστιτούτο Υγείας για τη σπονδυλική στήλη , λέει όταν φοράμε τακούνια ασκούμε πίεση στο μπροστινό μέρος του ποδιού. Για να διατηρήσουμε την ισορροπία, το σώμα κλίνει προς τα εμπρός και το πάνω μέρος του τακουνιού κινείται προς τα πίσω, δημιουργώντας μια κακή στάση σώματος.
Δείτε ακόμη: Δες το κολπο για να μη πονάνε τα πόδια σου όταν φοράς τακουνια
3. Ισχιαλγία. Αυτή η οδυνηρή κατάσταση περιλαμβάνει συμπτώματα μουδιάσματος, μυρμηγκιάσματος, αδυναμία των μυών, σπασμούς, κράμπες και πόνο που ξεκινάει από τους γοφούς και πηγαίνει κάτω από τα πόδια. Το Ινστιτούτο Υγείας για τη σπονδυλική στήλη λέει οτι τα ψηλά τακούνια σχετίζονται με αυτή τη νωτιαία κατάσταση των νεύρων.
4. Πίεση στο μπροστινό μέρος του πέλματος. Όσο υψηλότερο είναι το τακούνι, τόσο περισσότερη πίεση ασκείται στο μπροστινό μέρος του πέλματος. Το Ινστιτούτο Υγείας για τη σπονδυλική στήλη , λέει οτι όταν φοράμε τακούνια 7 εκ., 76 τοις εκατό του σωματικού μας βάρους πηγαίνει στο μπροστινό μέρος του πέλματος.
5. Aνάπτυξη των νυχιών προς τα μέσα. Οι περισσότεροι λένε οτι τα ψηλά τακούνια στριμώχνουν τα δάχτυλα των ποδιών μεταξύ τους. Όταν συμβαίνει αυτό, το νύχι του μεγάλου δακτύλου του ποδιού αρχίζει να αναπτύσσεται κάτω από το δέρμα.
Τα τακούνια επηρεάζουν την πλάτη, τον αυχένα και τους ώμους, διότι αλλοιώνουν το φυσικό σχήμα του σώματος.
6. Πόνος στα γόνατα . Την επόμενη φορά που θα περπατήσετε με τακούνια, προσέξτε τα γόνατά σας. Θα εκπλαγείτε αν παρατηρήσετε πόσο μπορείτε να λυγίστε τα γόνατά σας. Αυτή η επιπλέον πίεση στις αρθρώσεις των γονάτων προκαλεί πόνο και στη χειρότερη των περιπτώσεων, κατάγματα και παγιδευμένα νεύρα.
7. Αυξημένος κίνδυνος οστεοαρθρίτιδας. Αν φοράτε τακούνια μεγαλύτερα από 8 με 10 πόντους αυξάνετε τον κίνδυνο οστεοαρθρίτιδας .
8. Κράμπες ποδιών. Όταν φοράτε ψηλά τακούνια, οι μύες στις γάμπες μαζεύουν και πάλι. Αυτό προκαλεί κράμπες στα πόδια και μυϊκούς σπασμούς.
9. Οι κάλοι επιδεινώνονται. Αν έχετε ήδη κάλους, καλό είναι να μην φοράτε τακούνια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα ψηλά τακούνια αναγκάζουν τα δάχτυλα των ποδιών σας να πηγαίνουν προς τα εμπρός μέσα στο παπούτσι. Αν οι προσκρούσεις των δαχτύλων είναι πολλές τότε οι κάλοι σας θα επιδεινωθούν!
Δείτε ακόμη: Πείτε αντίο στο πόνο της φτέρνας με αυτές τις 5 ασκήσεις των 15-30 δευτερολέπτων
10. Πόνοι στον ώμο. Μπορείτε να εκπλαγείτε αν μάθετε ότι υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ των ψηλών τακουνιών και του πόνου στον ώμο. Ο πόνος από τα τακούνια δεν περιορίζεται στα πόδια. Τα τακούνια επηρεάζουν την πλάτη, τον αυχένα και τους ώμους, διότι αλλοιώνουν το φυσικό σχήμα του σώματος.
Πηγή: remedydaily.com* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.
Ειδήσεις σήμερα
- Λευτέρης Σουλτάτος : Η συγκλονιστική εξομολόγηση για το εγκεφαλικό που υπέστη-“Έκατσα εφτά μέρες στην εντατική”
- Γυναίκα έμεινε έγκυος σε ηλικία 76 ετών και Θα γεννήσει τον Ιούλιο
- Βασίλης Καλογήρου : Μάρτυρας αποκαλύπτει πως τον είδε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και του μίλησε
- Η ιδανική θερμοκρασία για το σπίτι τον Χειμώνα για να μην πιάσει μούχλα και για να μην κρυώνουμε
- Πότε ξεκινούν οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και την Α΄ δημοτικού για το σχολικό έτος 2025-2026