Το πιο διασκεδαστικό και μαγικό κομμάτι της εγκυμοσύνης είναι αναμφισβήτητα οι κλωτσιές του μωρού στην κοιλιά της μαμάς.
Είναι η στιγμή που ξεχνάει όποια δυσκολία κι αν αντιμετωπίζει και είναι τρισευτυχισμένη γιατί αυτούς τους εννέα μήνες της εγκυμοσύνης οι κλωτσιές είναι ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας με το μωρό και έτσι ξέρει ότι είναι καλά.
Μπορεί λοιπόν να τρελαίνεστε για αυτές τις στιγμές αλλά τα μωρά δεν κλωτσάνε ασφαλώς όταν και όποτε επιθυμείτε.
Τις πρώτες κινήσεις του μωρού σας πάντως θα τις αισθανθείτε μεταξύ της 16ης και της 25ης εβδομάδας κύησης. Αν πρόκειται για την πρώτη σας εγκυμοσύνη μπορεί να μην «ακούσετε» το μωρό σας μέχρι και την 16η εβδομάδα κύησης. Στην δεύτερη όμως εγκυμοσύνη πολλές γυναίκες ισχυρίζονται ότι τα μωρά τους κλωτσάνε ήδη από την 13η εβδομάδα. Το πιθανότερο είναι να συμβεί κάποια στιγμή που είστε ήρεμη ενώ κάθεστε ή είστε ξαπλωμένη. Όσο προχωράει μάλιστα η εγκυμοσύνη οι κλωτσιές είναι τόσο έντονες που μπορεί και να δείτε ένα μικροσκοπικό ποδαράκι ή χεράκι να προεξέχει. Τι να κάνετε όμως αν είστε μόνη και θέλετε αυτή τη χαρά να τη μοιραστείτε με τον σύζυγό σας ή με το άλλο σας παιδάκι που περιμένει με ανυπομονησία το αδερφάκι του; Δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τα παρακάτω 5 ασφαλή κόλπα για να …κλωτσήσει το μωρό!
Για να «ακούσετε» το μωρό, δοκιμάστε
Να αλλάξετε την στάση του σώματος σας. Το μωρό είναι πιθανό να κλωτσήσει όταν είστε ξαπλωμένη με την πλάτη να ακουμπάει στον καναπέ ή στο κρεβάτι.
Να φάτε κάτι γλυκό και στη συνέχεια περιμένετε μερικά λεπτά. Τα μωρά λατρεύουν τη σοκολάτα!
Να ακούσετε λίγη μουσική.
Να πιέσετε ελαφρά στη μια πλευρά της κοιλιάς. Το πιθανότερο είναι το μωράκι σας να ανταποδώσει και να πιέσει πίσω κι εκείνο με τη σειρά του.
Να πιείτε ένα ποτήρι παγωμένο νερό για να το ξυπνήσετε.
Πόσο συχνά θα κλωτσάει το μωρό μου;
Στην αρχή της εγκυμοσύνης θα είναι αραιά και που. Όσο όμως προχωράει η εγκυμοσύνη και όταν θα μπείτε στο τρίτο τρίμηνο οι κλωτσιές θα πυκνώσουν και θα είναι συχνές. Το πιθανότερο είναι μάλιστα ο γιατρός σας να σας ζητήσει να κρατήσετε ένα ημερολόγιο για να παρακολουθείτε και να σημειώνετε τις κινήσεις του μωρού σας και να εντοπίσετε εγκαίρως τυχόν μείωση στη συχνότητά τους.
Πότε πρέπει να επικοινωνήσω με τον γιατρό;
Κάποια μωρά είναι πιο κινητικά το πρωί και άλλα το βράδυ. Αν παρατηρήσετε μειωμένη κινητικότητα , δοκιμάστε κάτι γλυκό, ξαπλώστε στο πλάι και συγκεντρωθείτε στο μωρό σας ακουμπώντας το χέρι στην κοιλιά σας. Το πιθναότερο είναι εντός μισής ώρας να το νιώσετε. Αν δεν αισθάνεστε καμία κίνηση, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας. Πάντως να ξέρετε ότι προς το τέλος της εγκυμοσύνης οι κινήσεις του μωρού θα ελαττωθούν επειδή είναι αρκετά μεγάλο και έχει λιγότερο χώρο να κινηθεί.
Ειδήσεις σήμερα
- Πασίγνωστη Ελληνίδα τραγουδίστρια ξυλοκοπήθηκε άγρια από την σύζυγο της κρυφής της σχέσης
- Αμαλιάδα : Η Ειρήνη προσπαθούσε να κάνει Λευκούς Γάμους με Πακιστανούς
- Γιώργος Αγγελόπουλος : Περπάτησε ξυπόλυτος 8 ολόκληρα χλμ για να πάει στην Παναγία (βίντεο)
- Άγιος Έρωτας : Δώσε μου την Χριστίνα και καθάρισες – Η Χυδαία απαίτηση του Βλάσση
- Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια με 6 υλικά