Κάθε χώρα έχει το δικό της τρόπο να αντιμετωπίζει καταστάσεις – συμπεριλαμβανομένης της εγκυμοσύνης.
Οι μητέρες μπορεί να εκπλαγούν από το πόσο διαφορετικά μια άλλη χώρα προσεγγίζει τη φροντίδα των εγκύων γυναικών σε σύγκριση με τον τρόπο προσέγγισης στις δυτικές χώρες. Αλλά, έτσι και αλλιώς πολλά πράγματα γίνονται διαφορετικά σε όλο τον κόσμο.
Λάβετε υπόψη ότι όλα αυτά τα πράγματα που γίνονται τόσο διαφορετικά στην Ιαπωνία δεν υιοθετούνται απ’ όλους τους πολίτες της.
1. Κολιέ με το σήμα μητρότητας
Ονομάζεται σήμα μητρότητας και σας δίνει ακόμη και προνόμια. Είναι ακόμη γνωστό ως το σήμα «baby in me». Έχοντας τη μορφή ενός εμβλήματος ή ενός μπρελόκ, οι έγκυες γυναίκες στην Ιαπωνία το φορούν για να επιτρέψουν σε άλλους να γνωρίζουν ότι είναι έγκυες ώστε να μπορέσουν να έχουν μια ιδιαίτερη μεταχείριση.
Για παράδειγμα, οι γυναίκες που μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς μπορούν να κρατήσουν ψηλά το κολιέ για να τους παραχωρήσουν θέση.
2. Χωρίς συμπληρώματα βιταμινών
Στις δυτικές χώρες οι γιατροί συστήνουν μια μικρή ποσότητα βιταμινών για τις έγκυες γυναίκες.
Οι ιατροί στην Ιαπωνία δεν συμβουλεύουν συνήθως τις γυναίκες να τις παίρνουν. Αντ ‘αυτού, πιστεύουν ότι μια γυναίκα και το μωρό της μπορούν να πάρουν την κατάλληλη ποσότητα βιταμινών και μετάλλων από υγιεινά τρόφιμα.
3. Πίνουν τσάι και τρώνε σούσι
Οι Ιάπωνες γιατροί δεν θα σας προειδοποιήσουν ενάντια στην κατανάλωση ωμού ψαριού. Δεν θα ακούσετε οποιεσδήποτε φρικτές ιστορίες για το πώς θα μπορούσε να περιέχει παρασιτικούς σκώληκες ή επικίνδυνα βακτήρια. Αντ ‘αυτού, θα σας πουν ότι είναι καλό για σας. Ναι, θεωρείται καλό φαγητό για διατροφή στην εγκυμοσύνη.
Με το να πίνεις ένα ιαπωνικό τσάι με την καφεΐνη που περιέχει μπορεί να μην είναι καν συγκρίσιμο με την καφεΐνη που έχουν τα δικά μας.
4. Μένουν περισσότερο καιρό στην κλινική
Θυμάστε τη Δούκισσα του Κέιμπριτζ Κέιτ Μίντλτον να φεύγει από την κλινική μόλις επτά ώρες μετά τη γέννηση του τρίτου παιδιού της; Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η μέση διάρκεια διαμονής στο νοσοκομείου για μια νέα μαμά είναι μια ημέρα. Οι περισσότεροι φεύγουν νωρίτερα. Στην Ελλάδα, η μέση διαμονή για έναν απλό φυσιολογικό τοκετό είναι περίπου τρεις ημέρες και περίπου πέντε για μια καισαρική.
Στην Ιαπωνία, μια γυναίκα που έχει γεννήσει φυσιολογικά χωρίς επιπλοκές θα παραμείνει συνήθως στο νοσοκομείο για πέντε ημέρες, οι οποίες αυξάνονται σε επτά ημέρες σε περίπτωση καισαρικής τομής, μερικές φορές μπορεί να παραμείνει και άλλο, μόνο για να βεβαιωθούν ότι η μητέρα είναι υγιέστατη.
5. Νοσοκόμες επισκέπτονται τις νέες μητέρες στο σπίτι
Όταν επιστρέφετε στο σπίτι από το νοσοκομείο με το μωράκι σας, θα σας επισκέπτονται νοσοκόμες. Αυτές οι «νοσοκόμες φροντίδας» θα σας βοηθήσουν σε κάθε πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσετε.
Πηγή: .baby.grΕιδήσεις σήμερα
- Έθαψαν ζωντανή την κόρη του – Οι τραγωδίες πίσω από την δόξα 9 διάσημων Ελλήνων
- Άγιος Έρωτας : Ζανετ και Πάτερ Νικόλαος συνεργάζονται για να καταστρέψουν τον Παύλο
- Baba Vanga : Οι ανατριχιαστικές προβλέψεις της τυφλής μυστικίστριας που επαληθεύτηκαν το 2024
- Ζωή Λάσκαρη : Οι τραγωδίες που έκαναν τα Χριστούγεννα εφιάλτη και κατέληξε να μην τα γιορτάζει ποτέ
- Ο Τζορτζ Μάικλ ερμήνευσε το πιο διαχρονικό Χριστουγεννιάτικο τραγούδι και πέθανε σαν Σήμερα τα Χριστούγεννα