Αν θέλετε να βρείτε τα μυστικά του σύμπαντος, σκεφτείτε από την άποψη της ενέργειας,της συχνότητας και των δονήσεων.’ – Νίκολα Τέσλα ‘Αυτό που έχουμε ονομάσει ύλη είναι ενέργεια της οποίας η δόνηση έχει μειωθεί τόσο ώστε να είναι αντιληπτή στις αισθήσεις. Δεν υπάρχει ύλη.’ – Άλμπερτ Αϊνστάιν Ο Tέσλα είπε. Ο Αϊνστάιν συμφώνησε.
Η Επιστήμη το απέδειξε. Είναι ένα γνωστό γεγονός ότι τα πάντα – συμπεριλαμβανομένων και των δικών μας σωμάτων- αποτελούνται από ενέργεια που δονείται σε διαφορετικές συχνότητες. Λοιπόν, φαίνεται λογικό να αναρωτηθούμε εάν οι συχνότητες του ήχου μπορούν να μας επηρεάσουν. Φαίνεται ότι αυτή είναι η περίπτωση.
Οι συχνότητες επηρεάζουν τις συχνότητες, όπως όταν αναμιγνύονται τα συστατικά με άλλα συστατικά και επηρεάζεται η συνολική γεύση ενός γεύματος.
Ο τρόπος που οι συχνότητες επηρεάζουν τον φυσικό κόσμο έχει αποδειχθεί μέσα από διάφορα πειράματα, όπως η επιστήμη των Cymatics και της μνήμης του νερού.
utaot
Τα Cymatics δείχνουν ότι όταν συχνότητες του ήχου κινούνται μέσα από ένα συγκεκριμένο μέσο όπως είναι το νερό, ο αέρας ή η άμμος,αυτές αλλάζουν άμεσα την δόνηση της ύλης. Παρακάτω οι εικόνες αποδεικνύουν πώς τα σωματίδια προσαρμόζονται σε διαφορετικές συχνότητες.
Η μνήμη του νερού δείχνει επίσης πώς οι δικές μας προθέσεις μπορούν ακόμη και να αλλάξουν τον υλικό κόσμο. Αυτό έχει αποδειχθεί από τον Δρ Masaru Emoto, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει μελέτες που δείχνουν πως οι απλές προθέσεις μέσω του ήχου, τα συναισθήματα και οι σκέψεις μπορούν να διαμορφώσουν σημαντικά τον τρόπο που κρυσταλλώνεται το νερό.
Όλοι κρατάμε μια ορισμένη συχνότητα δόνησης και τα σώματά μας εκτιμάται ότι είναι περίπου 70 % νερό. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω πειράματα, είναι λογικό ότι η μουσικές συχνότητες θα μπορούσαν επίσης να αλλάξουν τη δική μας δονητική κατάσταση. Κάθε έκφραση μέσω του ήχου, των συναισθημάτων ή της σκέψης κατέχει μια συγκεκριμένη συχνότητα, η οποία επηρεάζει τα πάντα γύρω της, όπως μια σταγόνα νερού μπορεί να δημιουργήσει μια μεγαλύτερη πολλαπλασιαστική επίπτωση σε ένα μεγάλο σώμα νερού.
Μουσική Συχνότητα
Έχοντας αυτά υπ’ όψιν, ας εστιάσουμε την προσοχή μας στη συχνότητα της μουσικής που ακούμε. Οι περισσότερη μουσική σε όλο τον κόσμο έχει ρυθμιστεί σε A = 440 Hz, δεδομένου ότι ο Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης ( ISO ), το καθιέρωσε το 1953. Ωστόσο,εάν λάβουμε υπ’ όψιν την δονητική φύση του σύμπαντος, είναι πιθανό ότι αυτή η συχνότητα είναι δυσαρμονική με το φυσικό συντονισμό της φύσης και μπορεί να δημιουργήσει αρνητικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη συμπεριφορά και συνείδηση.
Μερικές θεωρίες ( αν και αναπόδεικτες ) μάλιστα αφήνουν να εννοηθεί ότι το ναζιστικό καθεστώς ήταν υπέρ της υιοθέτησης αυτού του βήματος ως πρότυπο, μετά τη διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας, για να καθοριστεί ποια περιοχή συχνοτήτων μπορούν να προκαλέσουν καλύτερα τον φόβο και την επιθετικότητα. Είτε είναι πραγματική ή όχι αυτή η συνωμοσία, ενδιαφέρουσες μελέτες έχουν επισημάνει τα οφέλη της ρύθμισης της μουσικής με Α = 432 Hz.
Μαθηματικά του σύμπαντος
Τα 432 Hz λέγεται ότι είναι μαθηματικά συνεπή με τα πρότυπα του σύμπαντος. Λέγεται ότι τα 432 Hz δονούνται με την χρυσή τομή PHI του σύμπαντος και ενοποιεί τις ιδιότητες του φωτός,του χρόνου,του χώρου,της ύλης, της βαρύτητας και του μαγνητισμού με την βιολογία, τον κώδικα του DNA και την συνείδηση. Όταν τα άτομα μας και το DNA μας αρχίσουν να συντονίζονται αρμονικά με το σπειροειδές μοτίβο της φύσης, η αίσθηση της σύνδεσης με τη φύση λέγεται ότι μεγεθύνεται. Ο αριθμός 432 επίσης αντανακλάται στην αναλογίες του ήλιου, της γης και της σελήνης καθώς και στις ισημερίες, την Μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου, το Στόουνχεντζ και το Sri Yantra, μεταξύ πολλών άλλων ιερών τόπων.
‘Από τις δικές μου παρατηρήσεις, μερικοί από τους αρμονικούς απόηχους της Α = 432hz 12T5 φαίνεται να εναρμονίζονται με μοτίβα της φύσης αλλά και την απήχηση των σολιτονίων. Τα σολιτόνια χρειάζονται ένα συγκεκριμένο εύρος για να σχηματισθούν στη σφαίρα της πυκνότητας και να διανύσουν την απόσταση από τον micro στον macro κόσμο. Τα σολιτόνια εντοπίζονται όχι μόνο στη μηχανική του νερού αλλά και στην ion acoustic breath μεταξύ ηλεκτρονίων και πρωτονίων.’ – Brian T. Collins
Συντονισμός του φάσματος των χρωμάτων
Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που εξετάζεται είναι ότι η A = 432 Hz ρύθμιση συσχετίζεται με το σύστημα χρωματικού φάσματος και των τσάκρα, ενώ η Α = 440 Hz δεν το κάνει. Το ηλιακό φάσμα και η Κοσμική Πληκτρολόγιο:
Οι συχνότητες επηρεάζουν τις συχνότητες, όπως όταν αναμιγνύονται τα συστατικά με άλλα συστατικά και επηρεάζεται η συνολική γεύση ενός γεύματος.
‘Όλες οι συχνότητες του ηλιακού φάσματος σχετίζονται με τις οκτάβες, από τις ακτίνες γάμμα μέχρι τις subharmonics. Αυτά τα χρώματα και οι νότες επίσης σχετίζονται με τα τσάκρα μας και άλλα σημαντικά ενεργειακά κέντρα. Αν τα τσάκρα συνδέονται με τις επτά ακτίνες του ηλιακού φάσματος, τότε οι νότες και οι συχνότητες που χρησιμοποιούμε για αυτά θα πρέπει να είναι οι ίδιες. Η A432 Hz είναι η ρύθμιση του Κοσμικού πληκτρολογίου ή Cosmic Pitchfork, σε αντίθεση με το σύγχρονο A440 Hz ‘πρότυπο’. Βάζει την C # στα 136,10 Hz ‘ Om’, η οποία είναι η κύρια νότα του σιτάρ στην κλασική ινδική μουσική και η συχνότητα στους ύμνους των θιβετιανών μοναχών, οι οποίοι μας λένε, ‘προέρχεται από τη φύση.’ – Dameon Keller
Εξερευνώντας τη διαφορά
Ας εξερευνήσουμε τη βιωματική διαφορά μεταξύ Α = 440 Hz και Α = 432 Hz. Αυτοί που αγαπούν την μουσική και οι μουσικοί έχουν παρατηρήσει ότι η μουσική συντονισμένη στην Α = 432 Hz δεν είναι μόνο πιο όμορφη και αρμονική για τα αυτιά μας αλλά προκαλεί επίσης μια πιο ενεργητική εμπειρία που γίνεται αισθητή στο εσωτερικό του σώματος, στην σπονδυλική στήλη και την καρδιά. Η μουσική συντονισμένη στην Α = 440 Hz γίνεται αισθητή περισσότερο σαν μια εξωστρεφής ψυχική εμπειρία και γίνεται αισθητή στην πλευρές του κεφαλιού. Οι μουσικόφιλοι έχουν επίσης δηλώσει ότι μια μουσική = 432hz φαίνεται να είναι μη-τοπική και μπορεί να γεμίσει ένα ολόκληρο δωμάτιο, ενώ η Α = 440Hz μπορεί να εκληφθεί ως μια κατευθυντήρια ή γραμμική μετάδοση του ήχου.
‘Οι αρχαίοι συντόνιζαν τα μουσικά όργανα τους στα 432 Hz αντί 440 Hz – και για έναν καλό λόγο. Υπάρχουν πολλά μουσικά παραδείγματα στο διαδίκτυο που μπορείτε να ακούσετε προκειμένου να καθορίσετε τη διαφορά για τον εαυτό σας. Συντονίζοντας το μουσικό όργανο στα 432 Hz έχει σαν αποτέλεσμα έναν πιο ξεκούραστο ήχο, ενώ στα 440 Hz δίνεται μια ελαφρά ένταση στο σώμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα 440 Hz είναι φάλτσα με την συχνότητα στον μακρόκοσμο και μικρόκοσμο. Τα 432 Hz, αντίθετα, είναι σε αρμονία. Για να δώσω ένα παράδειγμα του πώς αυτό εκδηλώνεται μικροκοσμικά : η αναπνοή μας (0,3 Hz ) και ο παλμός μας (1,2 Hz) συνδέονται με την συχνότητα της κατώτερης οκτάβας μιας Α 432 Hz (108 Hz ) από 1 : 360 και 1:90’ – innergarden.org.
‘Η συνολική ηχητική διαφορά ήταν αισθητή. Στην περίπτωση 432 ο ήχος είναι πιο ζεστός,πιο καθαρός και αμέσως ακούγεται πιο εύκολα αλλά στην περίπτωση 440 υπάρχει μια αυστηρότερη, πιο επιθετική ενέργεια.’ – Ανώνυμος κιθαρίστας
Το βίντεο που ακολουθεί δημιουργήθηκε από κάποιον χωρίς γνώμη σχετικά με το αν η A = 432 Hz ή A = 440 Hz είναι καλύτερη. Ως εκ τούτου, ο τρόπος που και οι δύο εκδόσεις της μελωδίας παίζονται είναι αμερόληπτος. Είναι στο χέρι μας να συντονιστούμε και να αισθανθούμε με ποια εμείς εναρμονιζόμαστε καλύτερα.
Λίγες Σκέψεις
Έχουμε απολαύσει πολλά συγκροτήματα, καλλιτέχνες και είδη μουσικής, ακόμη κι αν ήταν στα Α = 440 Hz, όμως, μετά τη σύγκριση μερικών τραγουδιών τόσο στην A = 432 Hz και Α = 440 Hz, μπορούμε ίσως να πούμε ότι αισθανόμαστε και ακούμε την διαφορά. Δεν θα λέγαμε ότι η εμπειρία με 440Hz μουσική, μας έχει μετατρέψει σε επιθετικά πρόσωπα αλλά μπορούμε να καταλάβουμε πώς ένας ολόκληρος πληθυσμός που εκτίθεται σε μουσική που κατευθύνεται περισσότερο στο μυαλό παρά στην καρδιά – για να μην αναφέρουμε τους υλιστικούς στίχους στα περισσότερα δημοφιλή τραγούδια, είναι ένας τέλειος συνδυασμός για να διατηρήσεις μια πιο παράφωνη συχνότητα και κατάσταση συνείδησης μέσα στην ανθρωπότητα. Αυτό είναι φυσικά απλά μια σκέψη.
‘Η μουσική βασισμένη σε C = 128hz (Η νότα C είναι σε αρμονία με Α = 432hz) θα στηρίξει την ανθρωπότητα στο δρόμο της προς την πνευματική ελευθερία. Το εσωτερικό αυτί του ανθρώπου είναι φτιαγμένο για C = 128 Hz’. – Ρούντολφ Στάινερ Δεν μπορούμε να δηλώσουμε με πλήρη βεβαιότητα ότι κάθε ιδέα που προτείνεται σε αυτό το άρθρο είναι 100% ακριβής, ούτε είμαστε ειδικοί επί του θέματος. Εδώ απλά συγκεντρώθηκαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες από άλλους οι οποίοι ερεύνησαν το θέμα πιο βαθιά.
Για το λόγο αυτό, αν ψάχνουμε για την επιστημονική επικύρωση για τις αξιώσεις αυτές, προτείνουμε ο καθένας μας να κάνει τη δική του έρευνα για το θέμα με ανοιχτό και διερευνητικό μυαλό. Ίσως περισσότερη έρευνα για το θέμα αυτό θα πρέπει να γίνει στο άμεσο μέλλον που θα βοηθήσει στην εξήγηση του φαινομένου.
Δείτε ακομα;Γνωρίζετε Πώς βγήκε η φράση «καμαρώνει σαν γύφτικος ζουρνάς»
Πιστεύουμε ότι όλοι έχουμε την διαίσθηση και την ικανότητα να παρατηρούμε χωρίς να κρίνουμε,πράγμα που μπορεί να είναι πιο χρήσιμο από το να καταφεύγουμε στην γελοιοποίηση όταν διαβάζουμε πληροφορίες που δεν έχουν ακόμη γίνει αποδεκτές από την επιστημονική κοινότητα.
Επομένως, είναι στο χέρι μας να μετριάσουμε την παρόρμηση να βγάλουμε συμπεράσματα και αντ’ αυτού να βιώσουμε τη διαφορά μεταξύ Α = 440 Hz και Α = 432 Hz. Για να γίνει αυτό, πρέπει να ακούσουμε με ολόκληρο το σώμα μας και μια ουδέτερη ευαισθητοποίηση σε αντίθεση με τις όποιες ιδέες μας, τις αποφάσεις και τις προκαταλήψεις.
Πηγή: destora