Όλοι γνωρίζουμε ότι το σκόρδο είναι ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα συστατικά της κουζίνας σε ολόκληρο τον κόσμο, γιατί από την μία δίνει μια υπέροχη γεύση στο φαγητό, αλλά και επειδή, από την άλλη, είναι πολύ ισχυρό και μπορεί να θεραπεύσει πολλές ασθένειες.
Ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε όλα τα οφέλη του είναι να το καταναλώνετε ωμό.
Η κατανάλωση σκόρδου θα σας βοηθήσει να μειώσετε την υψηλή αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη, συμβάλλει στην πρόληψη της στεφανιαίας νόσου και την αποτροπή πιθανής καρδιακής προσβολής. Επιπλέον, μπορεί επίσης να συντελέσει ενάντια στις επιπτώσεις της αθηροσκλήρωσης.
Εκτός του ότι είναι άριστο για το καρδιαγγειακό σύστημα σας, το σκόρδο μπορεί επίσης να σας βοηθήσει εάν πάσχετε από καθημερινά ζητήματα υγείας, όπως κρυολόγημα, γρίπη, πυρετός, διάρροια, δαγκώματα εντόμων, και μυκητιασικές λοιμώξεις.
Το σκόρδο είναι επίσης σε θέση να διαχειριστεί/ελέγξει και τα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας, του προστάτη και του διαβήτη.
Οι άνθρωποι πρέπει να καταναλώνουν σκόρδο σε καθημερινή βάση, προκειμένου να βελτιώσουν το ανοσοποιητικό τους, την ικανότητα του σώματος τους να απαλλάσσεται από τις τοξίνες, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει σε σημαντικές απώλειες λίπους. Ο συνδυασμός του σκόρδου με κρεμμύδι και τζίντζερ μπορεί να αποτοξινώσει ακόμη και από τη χημειοθεραπεία.
Είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος που βοηθά στην αποτοξίνωση του σώματος και σε σημαντική απώλεια βάρους.
Πώς να χρησιμοποιείτε το σκόρδο;
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το ωμό σκόρδο είναι ο καλύτερος τρόπος για να το καταναλώσετε, δεδομένου ότι η δράση της αλισίνης (το κυρίως ενεργό συστατικό του) ελαττώνεται από τη θερμότητα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνθλίψετε την σκελίδα του και να το αφήσετε για 15 λεπτά πριν το καταναλώσετε. Όταν συντριβεί μία σκελίδα, ενεργοποιείται μια αντίδραση που κάνει την αλισίνη του πιο βιο-διαθέσιμη.
Κάτι άλλο πολύ σημαντικό είναι να καταναλώνετε το σκόρδο με άδειο στομάχι καθώς αν το στομάχι είναι γεμάτο από τροφές, τότε αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να επεξεργαστεί και να απορροφήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων.
Ωμό σκόρδο και μέλι
Πρώτα απ ‘όλα, τεμαχίζουμε 2-3 σκελίδες σκόρδο σε μικρά κομμάτια και στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με μια κουταλιά της σούπας μέλι.
Για να αισθάνεστε και να είστε γεμάτοι ενέργεια, πιο λεπτοί και λυγεροί και το πιο σημαντικό, πιο υγιείς, θα πρέπει να καταναλώνετε αυτόν τον συνδυασμό κάθε μέρα.
«Τροφή»: Η έντονη μυρωδιά και γεύση δεν πρέπει να σας σταματήσει από το να το χρησιμοποιείτε για όλα τα οφέλη του στην υγεία. Τα συμπληρώματα σκόρδου είναι ένα μεγάλο υποκατάστατο για ωμού σκόρδου και ειδικά σε αυτή τη μορφή μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα οφέλη του.
proionta-tis-fisis.com via waysofhealthylife365.com
* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.