Όταν έχετε ταχυκαρδία δεν είναι και το πιο ευχάριστο συναίσθημα και αυτό που επιθυμείτε συνήθως είναι αυτή να σταματήσει το συντομότερο δυνατό.
Αυτή είναι μια πολύ συνηθισμένη πάθηση της καρδιάς που εμφανίζεται εξίσου σε άνδρες και γυναίκες, όλων των ηλικιών.
Αυτό συμβαίνει λόγω των αγχωτικών καταστάσεων , αλλά μερικές φορές μπορεί να συμβεί και χωρίς συγκεκριμένο λόγο.
Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτές τις τρεις απλές μεθόδους , με τη βοήθεια των οποίων μπορείτε να επιβραδύνετε το σφυγμό σας σε λιγότερο από ένα λεπτό
1. ) Μέθοδος κρύου νερού
Για αυτή τη μέθοδο θα χρειαστείτε ένα δοχείο γεμάτο με πολύ κρύο νερό (όσο πιο κρύο είναι, τόσο το καλύτερο), έτσι πρέπει να βάλετε πολλά παγάκια σε αυτό.
Σε περίπτωση που έχετε ταχυκαρδία, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εισπνέσετε βαθιά και να βυθίσετε το πρόσωπό σας μέσα σε κρύο νερό, και να μείνετε σε αυτή τη θέση για όσο χρονικό διάστημα μπορείτε.
Αυτή η μέθοδος διεγείρει το πνευμονογαστρικό νεύρο που έχει επίδραση στο καρδιακό ρυθμό . Όταν κρατάτε το πρόσωπό σας στο κρύο νερό, το σώμα σας στέλνει ένα σήμα για την επιβράδυνση του μεταβολισμού, γνωστό ως καταδυτικό αντανακλαστικό, το οποίο προκαλεί ταχεία μείωση του καρδιακού ρυθμού.
Δείτε ακόμη: Βίντεο: Συγκλονίζει η θαρραλέα εφτάχρονη που γεννήθηκε με την καρδιά έξω από το στήθος
Τα ίδια αντανακλαστικά βοηθούν τους ανθρώπους να επιβιώσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στο κρύο νερό, επειδή επιβραδύνουν το μεταβολισμό του σώματος.
Σε περίπτωση που έχετε ταχυκαρδία, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εισπνέσετε βαθιά και να βυθίσετε το πρόσωπό σας μέσα σε κρύο νερό, και να μείνετε σε αυτή τη θέση για όσο χρονικό διάστημα μπορείτε.
2.) Μέθοδος βαθιάς αναπνοής
Αναπνεύστε πολύ βαθιά, σε βαθμό που δεν θα είστε σε θέση να λάβετε περισσότερο αέρα. Στη συνέχεια, εκπνεύστε τον αέρα από τους πνεύμονές σας πολύ γρήγορα. Επαναλάβετε τη διαδικασία για όσο διάστημα απαιτείται. Η βαθιά εισπνοή από μόνης της δεν είναι αρκετή, γιατί δεν είναι σε θέση να επιβραδύνει την ταχυκαρδία και ως εκ τούτου θα πρέπει να εισπνέσετε τον αέρα στα έσχατα όρια των πνευμόνων σας. Οπότε πρέπει να λάβετε περισσότερο από μια απλή βαθιά εισπνοή. Μόνο έτσι θα επιβραδύνετε την ταχυκαρδία.
Δείτε ακόμη: Μια καρδιακή προσβολή μπορεί να προβλεφθεί ακόμη και μήνες πριν: Τα μαλλιά σας, σας προειδοποιούν
3. ) Ελιγμός Valsalva
Πιέστε τη μύτη σας και κλείστε το στόμα σας και προσπαθήστε να φυσήξετε δυνατά χωρίς να επιτρέπετε στον αέρα να βγει. Κρατήστε αυτή την πίεση για όσο διάστημα μπορείτε. Στη συνέχεια, εκπνεύστε και χαλαρώστε.
Μπορεί να αντιμετωπίσετε ένα ήπιο ίλιγγο, αλλά είναι φυσιολογικό . Είναι το ίδιο συναίσθημα όπως αυτό όταν προσπαθείτε να ξεβουλώσετε τα αυτιά σας, προκειμένου να εξισορροπήσετε τη πίεση.
Συμβουλή: Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε κάθε μία από αυτές τις προαναφερθείσες μεθόδους, προκειμένου να μπορείτε να αποφασίσετε ποια μέθοδος σας ταιριάζει καλύτερα, και να δείτε ποια είναι πιο χρήσιμη για την δική σας περίπτωση, και πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά θα καταφέρετε ανάλογα με τη μέθοδο που θα επιλέξετε να επιβραδύνετε το σφυγμό σας.
Δείτε ακόμη: Ποια τα δέκα σημάδια που δείχνουν ότι η καρδιά δεν λειτουργεί σωστά
Σημείωση: Αν βιώνετε συχνά επεισόδια ταχειών καρδιακών παλμών, οι οποίοι διαρκούν για 20 λεπτά ή περισσότερο, και την ίδια στιγμή έχετε ιλίγγους, πόνους ή άλλα προβλήματα, τότε θα πρέπει να αναζητήσετε αμέσως ιατρική βοήθεια.
* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές