Η υγεία και η ανάπτυξη μας επηρεάζεται σημαντικά από τον ύπνο που λαμβάνουμε καθημερινά, και οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι θα πρέπει όλοι να ακολουθούμε ορισμένες συστάσεις, όσον αφορά τη διάρκεια του ύ…
Η υγεία και η ανάπτυξη μας επηρεάζεται σημαντικά από τον ύπνο που λαμβάνουμε καθημερινά, και οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι θα πρέπει όλοι να ακολουθούμε ορισμένες συστάσεις, όσον αφορά τη διάρκεια του ύπνου.
Δείτε ακόμη: Κάντε το τεστ με το κουτάλι για να δείτε αν σας λείπει… ύπνος! (vid)
Το Αμερικάνικο Ίδρυμα Ύπνου συνιστά τη διάρκεια του ύπνου ανάλογα με την ηλικία, και ο αριθμός των ωρών που πρέπει να κοιμόμαστε καθορίζει αν θα έχουμε αρκετή ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, τη βέλτιστη υγεία και τη πνευματική διαύγεια.
Τα προβλήματα ύπνου μπορεί να είναι αποτέλεσμα διαφόρων παραγόντων, και ένας από τους βασικούς είναι το άγχος και η σύγχρονη τεχνολογία.
Οι δυσκολίες ύπνου οδηγούν σε σωματική κόπωση, δυσκολία καθαρής σκέψης, λήψης αποφάσεων και συγκέντρωσης, και μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια όρεξης. Έχει βρεθεί ότι τα προβλήματα ύπνου συνδέονται άμεσα με διάφορα προβλήματα υγείας.
Δείτε ακόμη: Δείτε γιατί είναι σημαντικός για την υγειά μας ο μεσημεριανός ύπνος
Ύπνος λιγότερο από 5 ώρες επηρεάζει την υγεία της καρδιάς, ενώ λιγότερο από 7 ώρες οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους, του διαβήτη, και της παχυσαρκίας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κοιμηθεί αρκετές ώρες, προκειμένου να αποφύγετε προβλήματα υγείας.
Τα ευρήματα, που δημοσιεύονται στο «Υγεία και ύπνος» (περιοδικό του Εθνικού Ιδρύματος Ύπνου), δείχνουν ότι τα νεογέννητα θα πρέπει να κοιμούνται από 14 έως 17 ώρες κάθε μέρα, ενώ οι ενήλικες 18-64 ετών θα πρέπει να στοχεύουν μεταξύ 7 και 9 ωρών ύπνου. Τα νέα ευρήματα τροποποιούν τις προηγούμενες κατευθυντήριες γραμμές σύμφωνα με το μέλος της επιτροπής, Δρ Lydia DonCarlos. «Έχουμε ακόμα πολλά να μάθουμε για τη λειτουργία του ύπνου,» είπε η Δρ DonCarlos. «Γνωρίζουμε ότι ο ύπνος είναι σημαντικός για την αποκατάσταση και την εμπέδωση της μνήμης. Αλλά δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες της λειτουργίας του ύπνου, παρά το γεγονός ότι περνάμε στο κρεβάτι το ένα τρίτο της ζωής μας». Τα ευρήματα επίσης, για πρώτη φορά, περιλαμβάνουν κατηγορίες για τα άτομα ηλικίας 18-25 ετών και τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών. Αυτές είναι οι συστάσεις από την ομάδα εμπειρογνωμόνων του Εθνικού Ιδρύματος Ύπνου για το πόσο ύπνο χρειαζόμαστε:
Δείτε ακόμη: Πως θα βοηθήσετε το νεογέννητο να δημιουργήσει μια σωστή ρουτίνα ύπνου
• Νεογνά (0-3 μήνες): 14-17 ώρες κάθε μέρα
• Βρέφη (4-11 μηνών): 12-15 ώρες
• Μικρά παιδιά (1-2 ετών): 11-14 ώρες
• Παιδιά προσχολικής ηλικίας (3-5): 10-13 ώρες
• Παιδιά σχολικής ηλικίας (6-13): 9-11 ώρες
• Έφηβοι (14-17): 8-10 ώρες
• Νεότεροι ενήλικες (18-25): 7-9 ώρες
• Ενήλικες (26 – 64): 7-9 ώρες
• Ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας (65+): 7-8 ώρες
* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.
Ειδήσεις σήμερα
- Δεν στεγνώνουν τα ρούχα : Το κόλπο με το μπουκάλι θα μειώσει το χρόνο στεγνώματος στο μισό
- Νέο επίδομα ανεργίας : Νέες αλλαγές – Ποιοι το χάνουν και ποιοι το δικαιούνται
- Γιώργος Τσατραφύλλιας : Σε αυτές τις πόλεις το ύψος του χιονιού θα ξεπεράσει το μισό μέτρο
- Διακοπή Ρεύματος ΔΕΗ : Διακοπές ρεύματος την Δευτέρα (13/1/2025) στην Αττική
- Ανακαλείται ελληνικό τυρί – Εντοπίστηκαν αυξημένα επίπεδα σε ορυκτέλαια