Close

Πόσο αθώα είναι τα καλυντικά του εμπορίου;Ενά αρθρο που θα συζητηθει απο τη beauty blogger Ολυμπία

Πόσο αθώα είναι τα καλυντικά του εμπορίου;Ενά αρθρο που θα συζητηθει απο τη beauty blogger  Ολυμπία

Από σήμερα, μέσω του daddy-cool,  θα ανακαλύψετε μαζί μου νέους και πρωτότυπους τρόπους να φροντίζετε τον εαυτό σας χωρίς να ξοδεύεται μια περιουσία!  Θα αναρτώ τακτικά συνταγές για φυσικά καλλυντικά με υλικά που βρίσκουμε εύκολα ακόμη και στην κουζίνα μας και χρήσιμες πληροφορίες για θέματα ευ ζην μέσω εναλλακτικών πρακτικών.

Ακόμη, αν έχετε κάποια ερώτηση για θέματα ομορφιάς ευχαρίστως να την αναλύσω σε επόμενο άρθρο μου!!

Ξεκινάω λοιπόν με ένα άρθρο πάνω στο βασικό λόγο που ξεκίνησα πριν 5 χρόνια να φτιάχνω μόνη μου τα καλλυντικά μου κ πολλά προϊόντα καθαρισμού για το σπίτι ( και κόλλησα!!)…..τα όχι και τόσο αθώα καλλυντικά του εμπορίου!

Καλή μας αρχή λοιπόν!

ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ: ΠΟΣΟ ΑΘΩΑ ΕΙΝΑΙ ;

Πολλά έχουν ειπωθεί τα τελευταία χρόνια για τα καλλυντικά που χρησιμοποιούμε και τα προβλήματα που αυτά μπορεί να μας προκαλέσουν, από μια μικρή δερματική αλλεργία μέχρι καρκινογενέσεις!

Πού βρίσκεται η αλήθεια; Τι πρέπει να γνωρίζουμε κατά την επιλογή των προϊόντων που έρχονται σε επαφή με το δέρμα μας;

Το θέμα αυτό είναι πραγματικά τεράστιο, έχουν γίνει πολλές μελέτες, άλλες δαιμονοποιούν κάποιες ουσίες, άλλες τις υπερασπίζονται…τελικά μπορούμε να ξέρουμε αν η κρέμα προσώπου που πήραμε θα μας δώσει όλα όσα υπόσχεται η διαφήμιση ή θα μας προκαλέσει φαγούρα και σπυράκια, το λιγότερο;

Ακολουθεί ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ  ΤΗΣ ‘ΠΡΑΣΙΝΗΣ’ ΟΜΟΡΦΙΑΣ, όπως  περιλαμβάνεται στο βιβλίο της Julie Gabriel ‘The Green Beauty Guide’:

1. Αποφεύγω να αγοράζω καλλυντικά που περιέχουν phthalates, φορμαλδεΰδη, φαινόλες, paraben, sodium laureth sulphate (αφριστικό σαμπουάν), τοξικά χρώματα & συνθετικά αρώματα.
Σε μελέτη έγκυρων ερευνητικών φορέων βρέθηκαν phthalates – DBP & DEHP- (τοξίνες που επηρεάζουν το αναπαραγωγικό σύστημα και σχετίζονται με ορμονικές διαταραχές) στο 80% των μελετηθέντων καλλυντικών ευρείας κατανάλωσης, χωρίς να αναγράφεται στα συστατικά τους, ιδίως στα αρώματα

2. αποφεύγουμε τα αποσμητικά που περιέχουν άλατα αλουμινίου, τα οποία χρησιμοποιούνται για να μειώνουν την εφίδρωση. Ουσιαστικά, εμποδίζουν την αποβολή τοξινών μέσω του ιδρώτα και αρκετές μελέτες υποστηρίζουν ότι εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος και μιμούνται τα οιστρογόνα, με άσχημες συνέπειες για τον οργανισμό. Τα parabens, ευρείας χρήσης συντηρητικά, έχουν ανάλογες επιδράσεις στον οργανισμό και επίσης πρέπει να αποφεύγονται.

3. Προσπαθώ να μην επηρεάζομαι από διαφημίσεις που χρησιμοποιούνται γνωστά αψεγάδιαστα μοντέλα. Καμιά τους δεν είναι τόσο τέλεια όσο φαίνεται ούτε φυσικά η ομορφιά τους οφείλεται σε αυτά που διαφημίζουν!! Δε σημαίνει, επίσης, ότι τα προϊόντα αυτά είναι απαραίτητα ασφαλή. Πάντα διαβάζουμε τα συστατικά! Μπορούμε να μπούμε στο site www.ewg.com και να τσεκάρουμε τα περιεχόμενα κάθε καλλυντικού.

4. Δεν εμπιστεύομαι τυφλά όποια εταιρία υποστηρίζει ότι παράγει φυσικά προϊόντα. Πάντα τσεκάρουμε τα συστατικά! H ίδια έχω εντοπίσει parabens σε γνωστότατη μάρκα φυσικών καλλυντικών!!!

5. Συνειδητοποιώ ότι δεν υπάρχει μαγικό προϊόν που να με κάνει να φαίνομαι 20 στα 50 μου (κρίμα εεεεε;)! Υπάρχει πληθώρα ενεργών συστατικών που μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα μας σε μεγάλο βαθμό, αλλά ως εκεί!

6. Δε χρειάζεται να πληρώσω μια περιουσία για να αγοράσω ένα αποτελεσματικό φυσικό καλλυντικό! Τα περισσότερα φυτικά συστατικά είναι πολύ οικονομικά και πολύ αποτελεσματικά επίσης. Ακόμη, μικρές εταιρίες έχουν συχνά πρόσβαση σε τοπικά φυτά και άλλα υλικά και μπορούν να τα μεταποιήσουν σε ποικιλία συστατικών, με την κατάλληλη τεχνογνωσία! ByOlycosmetics και ξερό ψωμί, να παινευτώ και γω λίγο… χαχα!

7. Ακολουθώ τους κανόνες υγιεινής! Δεν μοιράζομαι τα καλλυντικά μου με άλλους, πλένω τα χέρια μου πριν χρησιμοποιήσω ένα καλλυντικό σκεύασμα και προτιμώ προϊόντα με ημερομηνία λήξης. Τα περισσότερα καλλυντικά δεν γράφουν τίποτα για το πόσο αντέχουν, αυτό όμως δε σημαίνει ότι κρατάνε για πάντα. Μετά από κάποιο καιρό σίγουρα αλλοιώνονται και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές αλλεργίες!

8.Καλό είναι να υπάρχει μια διαφοροποίηση στο τι βάζουμε στα μάτια μας και τι στο σώμα μας, αλλά πάντα σε λογικά πλαίσια! Δε χρειαζόμαστε 20 διαφορετικές κρέμες! Μπορεί ένα body balm να χρησιμοποιηθεί και σαν μάσκα μαλλιών, σαν κρέμα ποδιών, για να μαλακώσουμε τα πετσάκια στο μανικιούρ! Η γνώση των συστατικών μας οδηγεί και στη σωστή και συχνά πολλαπλή χρήση μιας κρέμας!

9. Δεν εμπιστευόμαστε ένα προϊόν τυφλά, ακόμα και αν διατείνεται ότι έχει δημιουργηθεί από κάποιο γνωστό δερματολόγο ή γκουρού ή τον ίδιο τον Τσακ Νόρις! Πέρα από την πλάκα, όπως ήδη είπα, πάντα κοιτάμε τα συστατικά!

10. Τέλος, μοιραζόμαστε τη γνώση μας, ιδίως με τις νεαρές κοπέλες που είναι πιο ευάλωτες στη διαφήμιση και συχνά χάνουν την ουσία!

Αυτά τα ολίγα για σήμερα. Για διευκρινήσεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα είμαι πρόθυμη να απαντήσω σε κάθε ερώτησή σας, καθώς σήμερα έκανα μόνο μια μικρή εισαγωγή, και ίσως σας έχουν δημιουργηθεί πολλές απορίες !!!!

 

Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 

Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.