Close

Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών:Αιτίες και συμπτώματα

Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών:Αιτίες και συμπτώματα

Το σύνδρομο ΣΑΠ,ή αλλιώς σύνδρομο ανήσυχων ποδιών,  είναι μια σχετιζόμενη με τον ύπνο διαταραχή που προκαλεί την ανήσυχη κίνηση των ποδιών, ενώ βρίσκεστε σε κατάσταση ηρεμίας, και προκαλεί δυσφορία.
Ενώ δεν υπάρχει καμία θεραπεία για το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών, υπάρχουν τρόποι για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων.

RLS

 

photo view pinterest

Αιτίες και συμπτώματα του σύνδρομου πολυκυστικών ωοθηκών

Αιτίες
Οι γιατροί δεν ξέρουν πραγματικά την αιτία του ΣΑΠ, αλλά νομίζουν ότι η γενετική είναι ένα μέρος της. Άλλοι παράγοντες που σχετίζονται με το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών είναι:
– Χρόνιες ασθένειες, έλλειψη σιδήρου, η νόσος του Πάρκινσον, η νεφρική ανεπάρκεια, ο διαβήτης και η περιφερική νευροπάθεια.
– Φάρμακα. Ορισμένα φάρμακα – συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων κατά της ναυτίας, αντιψυχωσικά φάρμακα, ορισμένα αντικαταθλιπτικά και  φάρμακα που περιέχουν κατασταλτικά αντιισταμινικά – μπορεί επίσης να προκαλέσουν τα συμπτώματα του ΣΑΠ.
–  Εγκυμοσύνη Πολλές φορές οι έγκυες γυναίκες βιώνουν το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών, συχνά κατά το τρίτο τρίμηνο. Το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών συνήθως υποχωρεί μετά τον τοκετό.

Νόσος χεριών,ποδιών και στόματος.Ποια συμπτώματα έχει και πως θα την αντιμετωπίσετε
Συμπτώματα
Το ΣΑΠ μπορεί να κυμαίνεται από ήπιο έως έντονο , και επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα της ζωής μας. Τα συμπτώματα τείνουν να επιδεινώνονται το βράδυ, διαταράσσοντας τον ύπνο.

Συμπτώματα:
– Ισχυρή επιθυμία να κουνάτε τα πόδια όταν κοιμάστε ή να κάθεστε
-Αίσθημα φαγούρας και τράβηγμα στα πόδια σας
– Ανακούφιση των συμπτωμάτων, όταν κουνάτε τα πόδια σας
– Αν ξυπνάτε από τις έντονες κινήσεις των ποδιών σας κατά τη διάρκεια του ύπνου
– Ακούσιες κινήσεις των κάτω άκρων κατά την εγρήγορση
– Κούραση και αδυναμία συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια της ημέρας
– Αν τα συμπτώματα χειροτερεύουν τη νύχτα

Ηλίαση:Ποια είναι τα συμπτώματα και ποιες οι πρώτες βοήθειες

Θεραπεία
Για να διαχειριστείτε τα συμπτώματα, θα πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό σας  ώστε  να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το ΣΑΠ. Μερικές κοινές θεραπείες περιλαμβάνουν:
– Την πραγματοποίηση αλλαγών στον τρόπο ζωής, όπως η άσκηση και ο περιορισμός της καφεΐνης και του αλκοόλ
– Έλεγχος για ανεπάρκεια σιδήρου

– Έλεγχος με το γιατρό σας για να δείτε εάν κάποιο από τα φάρμακά σας θα μπορούσε να προκαλέσει σύνδρομο ανήσυχων ποδιών
-Ζεστά μπάνια και  μασάζ ποδιών
– Λήψη φαρμάκων που θα  βοηθήσουν τον έντονο πόνο και τον ύπνο

Το ΣΑΠ μπορεί να έχει περιόδους ύφεσης , αλλά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων διαρκεί ισόβια.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.