Ένα πολύ ωραίο και νόστιμο πάντρεμα από φασολάκια και κιμά φωτογραφημένο από εμένα με χρώματα ελληνικά!
Ένα πιάτο που μπορούμε να συνοδεύσουμε με υπέροχη σάλτσα γιαουρτιού ή με την πολυαγαπημένη μας φέτα και φυσικά ζυμωτό ψωμί!
Φασολάκια με κιμά και σάλτσα γιαουρτιού.
Υλικά:
• 1 κιλό φρέσκα φασολάκια μπαρμπούνια, καθαρισμένα, ζεματισμένα και στραγγισμένα.
• 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 μικρό καρότο τριμμένο
• 400 γρ. φρέσκια ντομάτα αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη
• 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
• ½ φλ. Ελαιόλαδο
• 1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
• 1 ½ φλ. ζωμό κρέατος
• 2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 πρέζα κανέλα
• ½ κ.γ μπαχάρι
• Λίγη ζάχαρη
• Αλάτι-πιπέρι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
• 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
• 1-2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
• Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
• Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο.
• Προσθέτουμε το κρεμμύδι με το καρότο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
• Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο με τον κιμά και σοτάρουμε για 4’-5’ ακόμα μέχρι να “ασπρίσει” ο κιμάς.
• Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί η αλκοόλη και έπειτα προσθέτουμε τον πελτέ, την ντομάτα, τη ζάχαρη, το μπαχάρι, την κανέλα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σιγοβράζουμε για 10’.
• Προσθέτουμε στον κιμά τα ζεματισμένα φασολάκια, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε ελαφρά και σιγοβράζουμε για 30’-40’ λεπτά ενώ 5’ πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε και τον μαϊντανό.
• Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ελέγχουμε το φαγητό και αν χρειαστεί ανακινούμε την κατσαρόλα ώστε να ανακατέψουμε ελαφρά. Αν είναι απαραίτητο συμπληρώνουμε λίγο ζωμό η νερό.
Εκτέλεση για τη σάλτσα γιαουρτιού:
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο σερβίρουμε βάζοντας από πάνω λίγη από τη σάλτσα γιαουρτιού ή τριμμένη φέτα.