ΣΩΣ ΑΠΟ ΚΕΡΑΣΙ για παγωτα,για γλυκα ψυγείου για φάγωμα με το κουτάλι
Υλικά
• 3 κούπες κεράσια καθαρισμένα και χωρίς το κουκούτσι
• 3/4 κούπας ζάχαρη***
• 3 κουταλιές κορν φλάουρ κοφτές
• 3 κουταλιές χυμό λεμονιού ή λίγο κρεμόριο
• 3 κουταλιές κονιάκ (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε τα φρούτα σε αντικολλητική κατσαρόλα.
2. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τη ρίχνουμε πάνω στα φρούτα.
3. Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.
4. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά,ανακατεύοντας κατά διαστήματα,μέχρι να πήξει και να γίνει γυαλιστερή περίπου.. 20 λεπτά .
5. Αφήνουμε να κρυώσει και αν θέλουμε προσθέτουμε το κονιάκ.
6. Διατηρείται μία εβδομάδα στο ψυγείο και πολλούς μήνες στην κατάψυξη κλεισμένη ερμητικά σε πλαστικό σκεύος.
***Η ζάχαρη μπορεί να αυξηθεί σε περίπτωση που τα κεράσια δεν είναι πολύ γλυκά και να γίνει 1 κούπα.
photo via pinterest
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός : Μετά τις καταιγίδες έρχονται τα πρώτα χιόνια – Αναλυτικά οι περιοχές
- Ξεκινάει σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων : Τι είναι το Σαρανταλείτουργο
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη ξεκαθαρίζει στον Αργύρη πως δεν τον θέλει πια
- Άση Μπήλιου : Πανσέληνος Νοεμβρίου 2024 – Πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα το 2024