Οι γιορτινές σαλάτες πρέπει να ξεχωρίζουν!
Να είναι νόστιμες και να εντυπωσιάζουν!
Έτσι και γω σας έχω πέντε υπέροχες ξεχωριστές σαλατουλες για το τραπέζι σας!
Σαλάτα με ρόκα και αχλάδι!
Τι θα χρειαστείτε:
6 ματσάκια άγρια ρόκα
4 αχλάδια
200 γρ. κατσικίσιο τυρί
200 γρ. μπέικον
20 γρ. φουντούκια
60 γρ. κρουτόν
Για την μαρινάδα:
90ml ξίδι εστραγκόν
120ml ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο αλάτι
μαύρο πιπέρι
Τι θα κάνετε: Καθαρίζετε, πλένετε και στεγνώνετε τη ρόκα. Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε σε τέταρτα τα αχλάδια. Κόβετε το κατσικίσιο τυρί σε φέτες, το μπέικον σε κύβους και ψιλοκόβετε τα φουντούκια. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Ανακατεύετε σε μπολ τα υλικά της μαρινάδας με ένα σύρμα. Προσθέτετε τα αχλάδια, τα φουντούκια και το μπέικον και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 5 λεπτά. Βάζετε τη ρόκα στο μπολ, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα σαλάτας, προσθέτοντας από πάνω το κατσικίσιο τυρί.
Συνταγή: argiro.grΣαλάτα με λάχανο και γιαούρτι
Τι θα χρειαστείτε:
3 φλιτζάνια άσπρο λάχανο, λεπτοκομμένο
1 φλιτζάνι κόκκινο λάχανο, λεπτοκομμένο
1 φλιτζάνι τριμμένο καρότο, καλά στυμμένο
1 μεγάλο πράσινο μήλο, καθαρισμένο και κομμένο μικρά κυβάκια
4 κουταλιές ψιλοκομμένο σέλερι (τα τρυφερά φύλλα μόνο)
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, το άσπρο μόνο
3 κουταλιές ελαιόλαδο καλής ποιότητας
1 κουταλάκι ξίδι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι
200γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
150γραμ. μαγιονέζα, χωρίς αυγά
1 κουταλάκι μουστάρδα πικάντικη (προαιρετικά)
Διακόσμηση
3-4 κλωνάρια μαϊντανού
½ φλιτζάνια σπόροι ροδιούΤι θα κάνετε: Ψιλοκόβετε τα λάχανα και τα βάζετε μέσα σε ένα μπολ. Τρίβετε το καρότο, το στύβετε καλά και το προσθέτετε στο λάχανο. Ψιλοκόβετε το κρεμμυδάκι και το σέλερι, καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε μικρά κυβάκια και τα βάζετε όλα μαζί στο μπολ. Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύετε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα. Προσθέτετε το αλάτι, το λάδι και το ξίδι και ανακατεύετε. Ρίχνετε τα ⅔ του μείγματος στα λαχανικά και τα ανακατεύετε, για να ενωθούν. Το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού το βάζετε στο ψυγείο. Ρίχνετε τη σαλάτα σε μια φόρμα του κέικ με τρύπα, καλυμμένη με πλαστική μεμβράνη. Την αφήνετε δύο περίπου ώρες στο ψυγείο για να αναμειχθούν οι γεύσεις και να σφίξει. Όταν πρόκειται να τη σερβίρετε, τη βγάζετε από το ψυγείο, την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και αφαιρούμε τη μεμβράνη. Την καλύπτετε με το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού, τη διακοσμούμε με σπόρους ροδιού και κλωναράκια μαϊντανού.
Πηγη:/www.mama365.grΣαλάτα με κοτόπουλο και αποξυραμένα σύκα
6 ματσάκια άγρια ρόκα
4 αχλάδια
200 γρ. κατσικίσιο τυρί
200 γρ. μπέικον
20 γρ. φουντούκια
60 γρ. κρουτόν
Για την μαρινάδα:
90ml ξίδι εστραγκόν
120ml ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο αλάτι
μαύρο πιπέρι
Τι θα κάνετε: Καθαρίζετε, πλένετε και στεγνώνετε τη ρόκα. Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε σε τέταρτα τα αχλάδια. Κόβετε το κατσικίσιο τυρί σε φέτες, το μπέικον σε κύβους και ψιλοκόβετε τα φουντούκια. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Ανακατεύετε σε μπολ τα υλικά της μαρινάδας με ένα σύρμα. Προσθέτετε τα αχλάδια, τα φουντούκια και το μπέικον και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 5 λεπτά. Βάζετε τη ρόκα στο μπολ, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα σαλάτας, προσθέτοντας από πάνω το κατσικίσιο τυρί.
Συνταγή: argiro.grΣαλάτα με λάχανο και γιαούρτι
Τι θα χρειαστείτε:
3 φλιτζάνια άσπρο λάχανο, λεπτοκομμένο
1 φλιτζάνι κόκκινο λάχανο, λεπτοκομμένο
1 φλιτζάνι τριμμένο καρότο, καλά στυμμένο
1 μεγάλο πράσινο μήλο, καθαρισμένο και κομμένο μικρά κυβάκια
4 κουταλιές ψιλοκομμένο σέλερι (τα τρυφερά φύλλα μόνο)
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, το άσπρο μόνο
3 κουταλιές ελαιόλαδο καλής ποιότητας
1 κουταλάκι ξίδι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι
200γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
150γραμ. μαγιονέζα, χωρίς αυγά
1 κουταλάκι μουστάρδα πικάντικη (προαιρετικά)
Διακόσμηση
3-4 κλωνάρια μαϊντανού
½ φλιτζάνια σπόροι ροδιούΤι θα κάνετε: Ψιλοκόβετε τα λάχανα και τα βάζετε μέσα σε ένα μπολ. Τρίβετε το καρότο, το στύβετε καλά και το προσθέτετε στο λάχανο. Ψιλοκόβετε το κρεμμυδάκι και το σέλερι, καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε μικρά κυβάκια και τα βάζετε όλα μαζί στο μπολ. Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύετε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα. Προσθέτετε το αλάτι, το λάδι και το ξίδι και ανακατεύετε. Ρίχνετε τα ⅔ του μείγματος στα λαχανικά και τα ανακατεύετε, για να ενωθούν. Το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού το βάζετε στο ψυγείο. Ρίχνετε τη σαλάτα σε μια φόρμα του κέικ με τρύπα, καλυμμένη με πλαστική μεμβράνη. Την αφήνετε δύο περίπου ώρες στο ψυγείο για να αναμειχθούν οι γεύσεις και να σφίξει. Όταν πρόκειται να τη σερβίρετε, τη βγάζετε από το ψυγείο, την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και αφαιρούμε τη μεμβράνη. Την καλύπτετε με το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού, τη διακοσμούμε με σπόρους ροδιού και κλωναράκια μαϊντανού.
Πηγη:/www.mama365.grΣαλάτα με κοτόπουλο και αποξυραμένα σύκα
Υλικά:
μαρούλι
λάχανο
ρόκα
καρύδια
αποξηραμένα σύκα
σταφίδες
σπόροι ροδιού
1 στήθος κοτόπουλου
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
κατσικίσιο τυρi
Εκτέλεση
Ψήνουμε το στήθος κοτόπουλου και στη συνέχεια το κόβουμε σε κομμάτια. Σε έναμπολ φτιάχνουμε τη σαλάτα μας αναμιγνύοντας φύλλα μαρουλιού, λάχανου και ρόκαςή όποιο άλλο λαχανικό θέλουμε, τα καρύδια,
τις σταφίδες, τους σπόρους ροδιού , τα σύκα και το κοτόπουλο. Λίγο πριν σερβίρουμε περιχύνουμε τη σαλάτα με το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
πηγη:https://www.toarkoudi.grΣαλάτα με ρόδι, πράσινο μήλο, τραγανό προσούτο, φουντούκι και βινεγκρέτ ρόδι
μαρούλι
λάχανο
ρόκα
καρύδια
αποξηραμένα σύκα
σταφίδες
σπόροι ροδιού
1 στήθος κοτόπουλου
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
κατσικίσιο τυρi
Εκτέλεση
Ψήνουμε το στήθος κοτόπουλου και στη συνέχεια το κόβουμε σε κομμάτια. Σε έναμπολ φτιάχνουμε τη σαλάτα μας αναμιγνύοντας φύλλα μαρουλιού, λάχανου και ρόκαςή όποιο άλλο λαχανικό θέλουμε, τα καρύδια,
τις σταφίδες, τους σπόρους ροδιού , τα σύκα και το κοτόπουλο. Λίγο πριν σερβίρουμε περιχύνουμε τη σαλάτα με το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
πηγη:https://www.toarkoudi.grΣαλάτα με ρόδι, πράσινο μήλο, τραγανό προσούτο, φουντούκι και βινεγκρέτ ρόδι
ΥΛΙΚΑΓια τη σαλάτα
600 γρ. ανάμεικτα σαλατικά
200 γρ. πράσινο μήλο, κομμένο ζουλιέν
100 γρ. ρόδι, σπόρους
15 γρ. τραγανό προσούτο
40 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και σπασμένα σε χοντρά κομμάτια
6 γρ. εστραγκόν, φύλλο
400 γρ. βινεγκρέτ ρόδι
αλάτι
Για τη βινεγκρέτ ρόδι
5 γρ. μουστάρδα ντιζόν
200 γρ. χυμό ρόδι
20 γρ. γρεναδίνη
20 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
180 γρ. ηλιέλαιο
αλάτι
Για τη σαλάτα
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα σαλατικά με το πράσινο μήλο, τα φουντούκια, το ρόδι και το εστραγκόν.
Προσθέτουμε τη βινεγκρέτ, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε, ρίχνοντας το τραγανό προσούτο από πάνω.
Για τη βινεγκρέτ ρόδι
Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χυμό του ροδιού, συμπυκνώνοντάς τον μέχρι να μείνει το 1/2 της ποσότητας.
Σουρώνουμε το συμπυκνωμένο χυμό σε σήτα και τον αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τη μουστάρδα, το συμπυκνωμένο χυμό ρόδι, τη γρεναδίνη, το ξίδι, και προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο.
Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.πηγη:https://www.yiannislucacos.grΗ δικια μου σαλάτα των Χριστουγέννων
600 γρ. ανάμεικτα σαλατικά
200 γρ. πράσινο μήλο, κομμένο ζουλιέν
100 γρ. ρόδι, σπόρους
15 γρ. τραγανό προσούτο
40 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και σπασμένα σε χοντρά κομμάτια
6 γρ. εστραγκόν, φύλλο
400 γρ. βινεγκρέτ ρόδι
αλάτι
Για τη βινεγκρέτ ρόδι
5 γρ. μουστάρδα ντιζόν
200 γρ. χυμό ρόδι
20 γρ. γρεναδίνη
20 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
180 γρ. ηλιέλαιο
αλάτι
Για τη σαλάτα
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα σαλατικά με το πράσινο μήλο, τα φουντούκια, το ρόδι και το εστραγκόν.
Προσθέτουμε τη βινεγκρέτ, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε, ρίχνοντας το τραγανό προσούτο από πάνω.
Για τη βινεγκρέτ ρόδι
Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χυμό του ροδιού, συμπυκνώνοντάς τον μέχρι να μείνει το 1/2 της ποσότητας.
Σουρώνουμε το συμπυκνωμένο χυμό σε σήτα και τον αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τη μουστάρδα, το συμπυκνωμένο χυμό ρόδι, τη γρεναδίνη, το ξίδι, και προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο.
Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.πηγη:https://www.yiannislucacos.grΗ δικια μου σαλάτα των Χριστουγέννων
Υλικά:
Ρόκα
Μερικά Φύλλα από σπανάκι
Πράσινη Σαλάτα
Ραπανάκια
κουκουνάρι
Καρύδια
Παρμεζάνα η πεκορινο
Ρόδι
Μέλι
ΜπαλσαμικοΕκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά. Παίρνουμε τη ρόκα ,το σπανάκι και τη πράσινη σαλάτα και τη κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.Τη βάζουμε σε μια μεγάλη τετράγωνη πιατέλα.
Ανακατεύουμε το μπαλσαμικο με το μέλι και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Γύρω γύρω στη πιατέλα κόβουμε σε ροδέλες το ραπανάκι
Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια,το κουκουνάρι και το ρόδι και κόβουμε σε λεπτές φέτες από πάνω τη παρμεζάνα.
Ρόκα
Μερικά Φύλλα από σπανάκι
Πράσινη Σαλάτα
Ραπανάκια
κουκουνάρι
Καρύδια
Παρμεζάνα η πεκορινο
Ρόδι
Μέλι
ΜπαλσαμικοΕκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά. Παίρνουμε τη ρόκα ,το σπανάκι και τη πράσινη σαλάτα και τη κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.Τη βάζουμε σε μια μεγάλη τετράγωνη πιατέλα.
Ανακατεύουμε το μπαλσαμικο με το μέλι και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Γύρω γύρω στη πιατέλα κόβουμε σε ροδέλες το ραπανάκι
Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια,το κουκουνάρι και το ρόδι και κόβουμε σε λεπτές φέτες από πάνω τη παρμεζάνα.
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά Σχολεία μέχρι και τα Χριστούγεννα – Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών
- Design Your Christmas Tree με DIY Στολίδια με τις Φωτογραφίες των Παιδιών
- Αστυνομικός της Βουλής : Μέλος σε σκοτεινή αίρεση ο 45χρονος
- Κώστας Δίγκας : Ο Πρωταγωνιστής της “Λάμψης” με τις φανατικές θαυμάστριες σήμερα στα 68 του παραμένει γοητευτικός
- Βήμα βήμα πως να φτιάξετε αλμυρό Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι