Αφράτα κουλουράκια με ζύμη Lussebullar και γέμιση από μήλο και κανέλα! Τι πιο ιδανικό για τις μέρες των γιορτών απ το να φτιάξετε τα υπέροχα αφράτα Σουηδικά τσουρεκάκια με σαφράν, σε μορφή κουλουριών όμως αυτή την φορά και να τα συνδυάσετε με γέμιση από μήλο και κανέλα. Μια εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή για να έχετε τελεία και μοσχομυρωδάτα ατομικά γλυκάκια ιδανικά για κέρασμα τις μέρες των Χριστουγέννων.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
- μαγιά 1 φακελάκι (50 γρ φρέσκια)
- γάλα 500 γρ
- ζαχαρη 200 γρ
- βουτυρο 100 γρ σε θερμοκρασία δωματίου
- γιαουρτι 1 κεσεδάκι (250 γρ) στραγγιστό
- αλατι 1 πρέζα
- κρόκο Κοζάνης πιο λίγο από μισό κ.γ
- αυγα 1 (για την επάλειψη)
Υλικά
Εμάς μας άρεσαν πολύ! Δοκιμάστε τα και περιμένουμε την γνώμη σας.
Εκτέλεση
Για την ζύμη
Ζεστάνουμε το γάλα χλιαρό, ρίχνουμε την μαγιά να διαλυθεί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά όλα μαζί και τα ανακατεύουμε με το αλεύρι. Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη. Αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη και μετά πλάθουμε τα κουλουράκια, σε ότι σχήμα, θέλουμε και τα αφήνουμε να ξανά φουσκώσουν για περίπου 30 λεπτά. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25-20 λεπτά.
Για τα κουλουράκια
Άνοιξα την ζύμη φύλλο, έριξα την ζάχαρη, την κανέλα, και το τριμμένο μήλο, τύλιξα σε ρόλο έκοψα 2εκ και τύλιξα σε βίδες.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι της Panagiota Kiriakou