Συνταγή για Super αφράτα λουκανικοπιτάκια με τυρί.Λουκανικοπιτάκια με τσένταρ, μουστάρδα, κέτσαπ, ρίγανη και χωρίς μίξερ. Ιδανικά για τον μπουφέ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 200 ml
- μαγιά 1 φακελάκι
- ηλιέλαιο 1/2 φλιτζάνι του καφέ
- ζαχαρη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
Σήμερα για εσάς ετοιμάσαμε αφράτα λουκανικοπιτάκια με τυρί , μουστάρδα, κέτσαπ, ρίγανη και φυσικά χωρίς μίξερ γιατί πάντα θέλουμε να συνδυάζουμε φαντασία, γεύση και ευκολία. Αυτά τα Αφράτα λουκανοπιτάκια θα γίνουν ανάρπαστα .
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Αφράτα λουκανικοπιτάκια με τυρί:
Εκτέλεση για την ζύμη
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό φρέσκο γάλα, την μαγιά, την ζάχαρη το αλάτι και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και με ένα κουτάλι της σούπας ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι.
Αφού ενσωματωθεί το αλεύρι ξεκινάμε να δουλεύουμε την ζύμη μας με τα χέρια για 2-3 λεπτά. Η ζύμη θα κολλάει στα χέρια οπότε δεν χρειάζεται επιπλέον αλεύρι. Για να σταματήσει να κολλάει στα χέρια λαδώνουμε τα χέρια μας με λίγο ηλιέλαιο και ζυμώνουμε για λίγο την ζύμη με τα λαδωμένα χέρια μας.
Αφού η ζύμη σταματήσει να κολλάει στα χέρια προσθέτουμε επιπλέον λίγο ηλιέλαιο στα χέρια και ζυμώνουμε τη ζύμη σε μία μπάλα. Σκεπάζουμε την ζύμη μας με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 45 λεπτά, σκεπασμένη.
Εκτέλεση για τα αφράτα λουκανικοπιτάκια με τυρί
Όσο περιμένουμε την ζύμη μας, σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε την μουστάρδα, την κέτσαπ και την ρίγανη. Παίρνουμε την ζύμη μας και την βάζουμε σε έναν αλευρωμένο πάγκο. Την πλάθουμε σε ένα μακρόστενο ζυμάρι πάνω στον αλευρωμένο πάγκο και χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 15 κομμάτια.
Στην συνέχεια σε εξίσου αλευρωμένο πάγκο πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε μπαλίτσα. Στην συνέχεια με έναν πλάστη ανοίγουμε την κάθε μπαλίτσα σε φύλλο 10 εκατοστών περίπου. Αφού ανοίξουμε τα φύλλα μας με ένα πινέλο αλείφουμε το κάθε φύλλο με την σώς μουστάρδας.
Στην συνέχεια τρίβουμε στο ψιλό του τρίφτη το τσένταρ και περνάμε το κάθε φύλλο από το τσένταρ. Μεταφέρουμε τα φύλλα μας σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα σκεπάζουμε με μία πλαστική μεμβράνη. Τα αφήνουμε σκεπασμένα σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 40-45 λεπτά.
Δείτε ακόμα Λουκανικοπιτάκια με αφράτη ζύμη
Κόβουμε τα μικρά μας λουκάνικα στη μέση και μετά τα 40-45 λεπτά βάζουμε σε κάθε φύλλο από δύο κομμάτια λουκάνικου τα οποία τα πιέζουμε καλά για να κολλήσουν πάνω στο ζυμάρι. Τα σκεπάζουμε με το υπόλοιπο τυρί τσένταρ και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο, για 25 λεπτά περίπου.
Tips για τα αφράτα λουκανικοπιτάκια με τυρί
Τα υλικά αντιστοιχούν σε 15 λουκανικοπιτάκια.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής για τα αφράτα λουκανικοπιτάκια με τυρί στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις συνταγές μας για πάρτυ με ένα κλικ εδώ.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr