Συνταγή για βασιλόπιτα κέικ με τρούφα σοκολάτας, επικάλυψη λευκής σοκολάτας και διακόσμηση από ζαχαρόπαστα για την Πρωτοχρονιά, με την άκρως επιτυχημένη και viral συνταγή του Γιώργου Ζώλη.
- βουτυρο 250 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 500 ml
- ζαχαρη 400 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 30 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 650 γραμμάρια
- αυγα 5
- βανίλια 3 κάψουλες
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- κονιάκ 25 ml (1 σφηνάκι)
- τρούφα σοκολάτας 150 γραμμάρια
Υλικά
- λευκή κουβερτούρα 300-400 γραμμάρια λιωμένη
- ηλιέλαιο 2 κουταλιές της σούπας
- ζαχαροπαστα 1
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 6-7 σταγόνες κόκκινο
- σοκολατάκια 6-7 Χριστουγεννιάτικα
Για την διακόσμηση
- τρούφα σοκολάτας Κατά βούληση κόκκινη
Για το στεφάνι της βασιλόπιτας
Εύκολη βασιλόπιτα κέικ με γεύση τσουρέκι
Η Πρωτοχρονιά πλησιάζει και θέλουμε σιγά σιγά να δούμε τί βασιλόπιτα θα φτιάξουμε φέτος. Σας προτείνουμε λοιπόν αυτή την νόστιμη βασιλόπιτα κέικ με επικάλυψη λευκής σοκολάτας, καλύτερη και από ζαχαροπλαστείου, από τα χεράκια του αγαπημένου μας Γιώργου Ζώλη.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την αφράτη βασιλόπιτα κέικ με επικάλυψη λευκής σοκολάτας:
Recipe ingredients
250g of butter
500g of milk
400g of sugar
30g of baking powder
650g all-purpose flour
5 eggs
For perfume
3 vanilla pods
Peel from an orange
Optionally
1 shot of cognac 25g
150g of truffle
30 cm pan
Bake at 160 resistance for 65-75 minutes depending on the oven
Decoration
300-400g white chocolate couverture with 2 tbsp sunflower oil
Sugar paste numbers
Red truffle for the wreath
Εκτέλεση
Αρχικά χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Προσθέτουμε στα ασπράδια μία μεγάλη τσιμπιά αλάτι και χτυπάμε με το μίξερ για 2-3 λεπτά. Μετά τα 2-3 λεπτά, συνεχίζουμε το χτύπημα στα ασπράδια και προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
Αφού η μαρέγκα είναι έτοιμη την βάζουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το βούτυρο λιωμένο, αλλά όχι καυτό, τους κρόκους και την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει για 2-3 λεπτά.
Έπειτα καθαρίζουμε τα τοιχώματα του μπολ και προσθέτουμε τις βανίλιες, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάμε για 12 λεπτά. Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Βάζουμε λοιπόν στο μείγμα με το βούτυρο σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι και το φρέσκο γάλα.
Παραδοσιακή βασιλόπιτα Σμύρνης με σφραγίδα
Θα πρέπει να βάλουμε εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι, σε μικρές ποσότητες ενώ χτυπάμε. Καθαρίζουμε τα τοιχώματα και βάζουμε ό,τι μας έχει απομείνει από το γάλα και το αλεύρι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 160 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω.
Προσθέτουμε τότε την τρούφα σοκολάτας και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Τέλος βάζουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με κυκλικές απαλές κινήσεις. Στρώνουμε μία λαδόκολλα που να καλύπτει και τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού, σε ένα στρογγυλό ταψί 30 εκατοστών.
Βάζουμε το μείγμα στο κέντρο του ταψιού και διορθώνουμε την επιφάνεια. Χτυπάμε το ταψί πάνω σε μία πετσέτα 2-3 φορές για να φύγει τυχόν αέρας. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, για 65-75 λεπτά.
Βασιλόπιτα με γεύση μελομακάρονο του Γιώργου Ζώλη
Ψιλοκόβουμε την λευκή κουβερτούρα και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Κλείνουμε καλά με διάφανη μεμβράνη και την λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων. Αφού λιώσει την στρώνουμε πάνω από την βασιλόπιτα.
Παίρνουμε την ζαχαρόπαστα και την πλάθουμε με το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Έπειτα την ανοίγουμε σε φύλλο και κόβουμε με κουπάτ σε αριθμούς. Διακοσμούμε με τους αριθμούς, τα Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια και την κόκκινη τρούφα σοκολάτας.
Tips
Το κονιάκ και η τρούφα σοκολάτας στο μείγμα της βασιλόπιτας είναι προαιρετικά. Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Στο μείγμα της βασιλόπιτας αντί για τρούφα σοκολάτας μπορείτε να βάλετε αποξηραμένα φρούτα.
Αντί για λαδόκολλα, μπορούμε να αλείψουμε το ταψί με βούτυρο λιωμένο ή ηλιέλαιο και να αλευρώσουμε. Τα διακοσμητικά είναι προαιρετικά. Μπορούμε να λιώσουμε την κουβερτούρα και σε μπεν μαρί.
Δείτε την εκτέλεση αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr