Αφράτο τυρόψωμο για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς!Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα αφράτο τυρόψωμο για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μας θέλουμε να είναι γεμάτο λιχουδιές έτσι ώστε να υποδεχτούμε την νέα χρονιά χορτάτοι και καλοδιάθετοι.
- γάλα 1 ποτήρι του νερού
- νερό μισό ποτήρι νερού
- ζαχαρη 1 κουτάλι σούπας
- μαγιά 1 φακελάκι
- αλατι 1 κουτάλι του καφέ
- ξύδι 1 κουτάλι σούπας
- αλευρι 650 gr
Υλικά
- τυρί 200 gr πατημένο
Για την γέμιση
Δείτε ακόμα Παστουρμαδόπιτα ή πίτα της Καισαρείας: Η παραδοσιακή συνταγή
Αυτό το τυρόψωμο οπότε είναι η ιδανική πρόταση για τον πρωτοχρονιάτικο μπουφέ. Αξίζει βέβαια να ξέρετε ότι αυτό το τυρόψωμο, μπορούμε να το απολαμβάνουμε όλον τον χρόνο. Γι’ αυτό καλά θα κάνετε να κρατήσετε την συνταγή, για οποιαδήποτε άλλη μέρα του χρόνου!
Όμως αυτήν την Πρωτοχρονιά επιβάλλεται να το γευτείτε. Και μιας και οι μέρες όλο και ζυγώνουν, μην καθυστερούμε άλλο. Διαβάστε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα, το νερό, το αλάτι, την μαγιά, την ζάχαρη, το ξύδι και το αλεύρι και χτυπάμε το μείγμα μας. Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη την μεταφέρουμε σε έναν αλευρωμένο πάγκο και ξεκινάμε να την πλάθουμε μέχρι να μην κολλάει στα χέρια.
Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια που έχουν διάσταση 20 εκ. Κόβουμε στην μέση τα μπαλάκια, από τις δύο άκρες και βάζουμε στην μέση την γέμιση του πατημένου τυριού. Μαζεύουμε το πρώτο προς το κέντρο και από την άλλη πλευρά προς το κέντρο.
Τοποθετούμε τα μπαλάκια μας με τον τρόπο που επιθυμούμε για να πάρουμε το σχέδιο που θέλουμε. Αλείφουμε τα μπαλάκια μας με αυγό και τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Andrea Thano
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr