Close
κουραμπιέδες-με-ολόκληρο αμύγδαλο-συνταγή-

Κουραμπιές ή μελομακάρονο; Στην αιώνια μάχη για το απόλυτο γλυκό των Χριστουγέννων εμείς επιλέγουμε τον κουραμπιέ & σας δίνουμε συνταγή για αφράτους βουτυρένιους κουραμπιέδες με ολόκληρο αμύγδαλο.

Όταν ήμασταν μικροί οι μαμάδες μας έφτιαχναν αφράτους κουραμπιέδες με μπόλικο βούτυρο καλής ποιότητας και ολόκληρα αμύγδαλα μέσα.

Κουραμπιέδες της γιαγιάς με λάδι

Γιατί ο σωστός ο κουραμπιέδες φαίνεται στην αφράτη ζύμη που θρυμματίζεται αφού ψηθεί και στο τραγανό αμύγδαλο που δημιουργεί την τέλεια αντίθεση. Αυτούς τους κουραμπιέδες θα δοκιμάσουμε σήμερα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τους αφράτους κουραμπιέδες με ολόκληρο αμύγδαλο:

κουραμπιέδες-με-ολόκληρο αμύγδαλο-συνταγή-

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο γάλακτος και το βούτυρο Κέρκυρας και τα χτυπάμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη και το κονιάκ και το ανθόνερο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στο τέλος ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το μείγμα στο μίξερ.

κουραμπιέδες-με-ολόκληρο αμύγδαλο-συνταγή-

Χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μία αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και βάζουμε σε κάθε κουραμπιέ από ένα καβουρδισμένο αμύγδαλο.

20 πετυχημένες συνταγές για κουραμπιέδες

κουραμπιέδες-με-ολόκληρο αμύγδαλο-συνταγή-

Πλάθουμε για να κλείσουμε το καβουρδισμένο αμύγδαλο μέσα. Βάζουμε τους κουραμπιέδες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τους ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά. Τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους πασπαλίζουμε με κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη.

Tips

Το ανθόνερο είναι προαιρετικό. Μπορούμε να βάλουμε και ψιλοκομμένα αμύγδαλα.

κουραμπιέδες-με-ολόκληρο αμύγδαλο-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Anna Mouxlianitou Kamioti

και την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr