Συνταγή για αφράτους κουραμπιέδες της Τζένης Τσανακτσίδου. Αρωματικοί κουραμπιέδες με βούτυρο γάλακτος και καβουρδισμένα αμύγδαλα από την Τζένη Τσανακτσίδου με όλα τα μυστικά για σίγουρη επιτυχία! Πανεύκολοι, παραδοσιακοί κουραμπιέδες με σίγουρη επιτυχία, ακόμη και για αρχάριες για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ.
- βούτυρο γάλακτος 600 γραμμάρια παγωμένο ανάμικτο πρόβειο, αγελαδινό
- αμυγδαλα 250 γραμμάρια καβουρδισμένα
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
- βανίλια 4
- ζάχαρη άχνη 220 γραμμάρια
- κονιάκ 60 ml
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1.200 γραμμάρια κοσκισνισμένο
Υλικά
- ανθόνερο 100 ml περίπου
Για το ράντισμα
- ζάχαρη άχνη 2 σακουλάκια
- βανίλια 4
Για το πασπάλισμα
Δείτε ακόμα Πολύ αφράτοι κουραμπιέδες με αμύγδαλα
Οι κουραμπιέδες είναι από τα πιο παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα γλυκά μαζί με τα μελομακάρονα και σήμερα θα δούμε παραδοσιακούς κουραμπιέδες με ανάμεικτο βούτυρο και καβουρδισμένα αμύγδαλα που είναι σκέτος αφρός. Η Τζένη Τσανακτσίδου μοιράζεται όλα τα μυστικά της.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τους κουραμπιέδες της Τζένης Τσανακτσίδου:
Από τους ωραιότερους Κουραμπιέδες που έφτιαξα και εάν θέλετε να τους φτιάξετε!!Και Καλά Χριστούγεννα
Εκτέλεση για τους κουραμπιέδες της Τζένης Τσανακτσίδου
Καβουρδίζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα τα αμύγδαλα ψήνοντάς τα στους 160 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά. Έπειτα τα σπάμε ελαφρώς μαζί με τη φλούδα, αφού κρυώσουν λίγο.
Αρχικά δουλεύουμε το βούτυρο γάλακτος παγωμένο μαζί με την ζάχαρη άχνη στο μίξερ για 20 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ, το κονιάκ, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και στο τέλος σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε σε αφράτη ζύμη.
Πλάθουμε σε μπαλίτσες με ίδιο μέγεθος και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τις πατάμε λίγο από πάνω με το δάχτυλο και ψήνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, για 20-30 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο.
Δείτε ακόμα Η καλύτερη συνταγή για κουραμπιέδες για το 2023
Στη συνέχεια τοποθετούμε μία λαδόκολλα στο πάγκο και ρίχνουμε 2 σακουλάκια ζάχαρη άχνη με 4 βανίλιες. Μόλις κρυώσουν λίγο οι κουραμπιέδες τους ραντίζουμε με το ανθόνερο και τους περνάμε έναν έναν από το μείγμα με τη ζάχαρη άχνη, πατώντας τα γύρω πλάγια με την παλάμη.
Tips για τους κουραμπιέδες της Τζένης Τσανακτσίδου
Το ανθόνερο είναι προαιρετικό. Βγαίνουν 100 κομμάτια.
Την συνταγή την είδαμε στην ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr