Ενας αφράτος Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολατένιος με γέμιση κρέμα, είναι ότι πιο λαχταριστό σε Χριστουγεννιάτικο γλυκό για τα φετινά Χριστούγεννα.
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν κυρίες και κύριοι και ήδη ξεκινήσαμε να οργανώνουμε τον χριστουγεννιάτικο μπουφέ μας. Αν θέλετε εκτός από τα συνηθισμένα μελομακάρονα και κουραμπιέδες αποφασίσαμε να σας δείξουμε μία εναλλακτική χριστουγεννιάτικη συνταγή.
Μιλάμε φυσικά για τον αξεπέραστο κορμό με κρέμα βανίλια και σοκολάτα.
Αφράτος Χριστουγεννιάτικος κορμός
Δείτε ακόμη Λευκός Χριστουγεννιάτικος κορμός χωρίς ζάχαρη
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον Αφράτο Χριστουγεννιάτικο κορμό
Για το παντεσπάνι:
70 γρ. Αλεύρι
40 γρ. Κακαο
2 βανιλιες
1 φακελάκι μπεικιν περιπου
4 μεγάλα αυγά
150 γρ. Ζαχαρη
40 γρ. Σπορελαιο
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ. Ρίχνουμε το μείγμα σε ορθογώνιο ταψί με αντικολλητικο χαρτί, το δικο μου είχε διαστάσεις περίπου 32εκ x 40 εκ και ψήνουμε στους 185 βαθμούς στις αντιστάσεις με αερα για 13 λεπτά.
Μόλις ψηθεί, αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι σε πεσέτα καλα αχνισμένη και τυλίγουμε με την πετσέτα σε ρολό. Αφήνουμε τυλιγμένο μέχρι να κρυώσει εντελώς το παντεσπάνι.
Δείτε ακόμη Σαρίκι: Χριστουγεννιάτικο γλυκό
Για την κρεμα:
2 κουτιά κρεμα τυπου Γιώτης ή morfat (πολλοί το γνωρίζουν και ως ερμολ)
300 γρ. Ζαχαρούχο γαλα
2 βανιλιες
Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ. Κάνουμε Πολύ καλο χτύπημα στο μίξερ μέχρι να διογκωθεί η κρέμα και να γίνει αφράτη.
Ανοίγουμε το κρυο παντεσπάνι που ήταν τυλιγμένο με πεσέτα και με πινέλο “σιροπιάζουμε” ελαφριά. Εγω έβαλα μιση κουπα γαλα με 2 κουταλιές της σουπας κονιακ. Μπορεί να μπει και απλο σιροπι. Σιροπιάζουμε και προσθέτουμε την μισή κρεμα. Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό. Στην υπόλοιπη κρεμα προσθετουμε κακαο. Την ποσοτητα υπολογιστε την με το ματι, ποσο σκουρο εσείς θέλετε να γινει. Καλύπτουμε τον κορμο με την κρεμα (εγω την εβαλα σε κορνε) και πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα.
Αφράτος Χριστουγεννιάτικος κορμός: Ολα τα tips
Όταν λέμε πετσέτα αχνισμένη, εννοούμε πως παίρνουμε μια πετσέτα κουζίνας διαστάσεων μεγαλύτερων του ταψιού, την απλώνουμε στον πάγκο, πασπαλίζουμε πολύ καλα την επιφάνεια της με αχνη ώστε επάνω της να αναποδογυρισουμε το ψημενο παντεσπάνι μολις βγει απο τον φουρνο και να μπορέσουμε να τυλίξουμε σε ρολο ωστε μετα να παρει πιο εύκολα το σχήμα που θέλουμε!
Η συνταγή και η φωτογραφίες είναι της φίλης μας Maria Dragasia